Tot ce trebuie sa stii despre impantul dentar

0 Shares
0
0
0

Implantul dentar este un mic surub, realizat din titan (titanul fiind un metal foarte bine tolerat de catre organism, insa exista situatii rare in care apare intoleranta). Putem spune practic despre implantul dentar ca este o radacina dentara realizata din titan.

Persoanele care se gandesc sa opteze pentru un implant dentar trebuie sa stie ca o asemenea interventie este una scurta si nedureroasa, si reprezinta o solutie pe termen lung.

In ceea ce priveste interventia, trebuie precizat faptul ca implantul dentar se insereaza in osul maxilar printr-o scurta interventie chirurgicala, sub anestezie locala. Important de precizat este faptul ca o asemenea interventie nu necesita internare.

Referitor la implant trebuie precizat faptul ca acesta se integreaza fara durere in os, iar astfel formeaza o baza solida privind stabilitatea pe termen lung, dar si fixeaza stabil coroana de protectie.

Exista situatii in care imediat dupa ce se insereaza implantul, acesta se si incarca, iar astfel se ataseaza si coroana protetica. In cazul in care coroana protetica nu se poate atasa imediat, pacientul sau pacienta va beneficia de o restaurare temporara estetica. Aceasta va fi purtata pana in momentul inserarii coroanei protetice definitive.

Persoanele care se gandesc sa opteze pentru un implant dentar, trebuie sa se intereseze putin si in legatura cu rata de succes a implanturilor. De cele mai multe ori, aceste implanturi au rate bune de succes, insa exista si producatori din gama low cost care nu detin si nici nu publica informatiii privind rata de succes pe termen lung a interventiilor de acest gen.

Din pacate, aici trebuie precizat ca in cazul unui estec, atat costurile reparatiei esecului, cat si complicatiile pot provoca probleme serioase.

Un alt amanunt foarte important pe care trebuie sa il cunoasca toate persoanele care se gandesc sa opteze pentru un implant dentar este acela ca se poate ca in viitorul apropiat situatia lor dentara sa sufere modificari, astfel ca vor fi necesare componente suplimentare compatibile cu tipul de implant dentar ales.

Au fost cazuri in care nu s-au mai gasit componente necesare pentru un anumit tip de implant, fie pentru ca producatorul a intrat in faliment, fie din diferite alte motive.

Ei bine, persoanele care isi doresc un implant dentar, cu siguranta deja stau si se intreaba care ar fi un pret implant dentar corect pentru dantura lor, insa trebuie precizat ca pretul implantului este stabilit de cativa factori importanti.

Situatia clinica a pacientului, tipul de implant dentar folosit, dar si anumite tratamente necesare pentru anumite probleme dupa inserarea implantului dentar, pot fi cateva detalii care pot influenta pretul unui implant dentar.

Deasemenea, mai trebuie precizat si faptul ca pretul pentru inserarea unui implant dentar mai cuprinde printre altele si renumeratia dentistului, renumeratia asistentului, pretul implantului dentar, pretul surubului sau a bontului de vindecare.

Deasemenea costul trusei necesre pentru inserarea implanturilor dentare, costul sterilizarii unor componente, costul intretinerii aparaturii de medicina dentara, dar si alte mici cheltuilei pot sa reprezinte detaliile care stabilesc pretul unei interventii prin care se insereaza un implant dentar.

0 Shares
You May Also Like
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…