Windows Phone nu a aratat niciodata atat de bine. Ultimul update al sistemului de operare de la Microsoft, cunoscut si sub numele de “Update 3”, a adaugat suport pentru display-urile cu rezolutia 1080p, pentru smartphone-uri cu ecrane mari si de asemenea suport pentru procesoarele de top, de ultima generatie. Cauti huse Nokia la un pret bun? Intra pe MagazinGsm.ro.
Acum, aceste feature-uri sunt in sfarsit implementate pe hardware-ul disponibil. Unul dintre primele device-uri care a beneficiat de toate aceste lucruri, este Nokia Lumia 1520, un flagship de 6 inch, ce inglobeaza toate tehnologiile pe care ne-am fi dorit sa le vedem pana acum, pe un smartphone cu sistem de operare Windows.
Deoarece pana acum flagship-urile care foloseasu sistemul de operare Windows erau limitate de suportul sistemului de operare, adica mai precis de hardware-ul suportat de acesta, am simtit de-a lungul timpului ca flagship-urile celor de la Nokia, nu difereau cu mult in specificatii fata de suratele lor din gamele medii sau low-end, tocmai din cauza faptului ca Windows-ul in sine, nu suporta ultimele aparitii in materie de hardware, ce ar fi putut fi inglobate pe aceste device-uri.
[adsenseyu1]
In acelasi timp, tot din cauza acestui lucru, de cele mai multe ori un flagship cu Windows, nu-si putea justifica pretul premium.
Asta pana acum. Lumia 1520 este primul telefon din top dotat cu sistem de operare Windows, ce are la interior cele mai bune componente posibile.
Nokia 1520 are cam acelasi tip de constructie ca si celelalte device-uri din gama Lumia, exceptie facand Lumia 925. Ca si predecesorii sai, este un device foarte solid, iar asta este foarte important mai ales pentru acest model si veti vedea de ce: pentru ca la cei 6 inch ai sai, este o bestie de telefon si daca nu esti atent, il poti scapa din mana cu usurinta.
[adsenseyu1]
Avand dimensiunile de 162.8×85.4×8.7mm, este totusi mai subtire decat HTC One Max de 5.9 inch si in consecinta, poate fi tinut mai usor in mana. Cu toate astea, este destul de lat, de lung si ceva mai greu decat un Galaxy Note 3, avand 206 grame.
Camera principala are 20 de megapixeli si este ajutata de un dual LED flash si microfoane multiple. Pe partea stanga veti observa un micro SD reader, ce suporta carduri de pana la 64 de GB precum si un slot nano-Sim.
Pe partea dreapta avem butoanele de volum, cel de power si un shutter al camerei in 2 trepte, toate fiind destul de dificil de apasat, deoarece se integreaza perfect in corpul telefonului si nu ies in afara carcasei aproape deloc.
Pe partea din spate in partea de sus exista un headphone jack de 3.5 mm iar in cea de jos un port micro-Usb, pentru conectare la pc si/sau incarcare. Pe partea din fata exista butoanele capacitive de navigare specifice unui Windows Phone si camera frontala, pentru selfie-uri. Ecranul telefonului este protejat de Gorilla glass 2. Nokia 1020 pe de alta parte, vine cu protectie Gorilla Glass 3, ce protejeaza mult mai bine ecranul de eventuale zgarieturi.