Serviciile de auto-stocare – caracteristici generale

0 Shares
0
0
0

Depozitarea propriu-zisa (un termen echivalent pentru “depozitarea cu autoservire” si, de asemenea, cunoscuta sub denumirea de “mini-depozitare”) este o industrie in care spatiul de depozitare (cum ar fi camere, dulapuri, containere si /sau  unitati de stocare este inchiriat chiriasilor, de obicei pe termen scurt – adesea de la o luna la alta). Pentru boxpaleti plastic rezistenti, viziteaza SchoellerAllibert.com.

Angajatorii cu auto-depozitare includ intreprinderile si persoanele fizice. Industria de auto-depozitare este in primul rand o industrie din Statele Unite: dintre cele 58.000 de instalatii de depozitare din lume in 2009, 46.000 au fost localizate in Statele Unite.

Expertii din industrie se refera adesea la “4D-urile vietii” (moartea, divortul, diminuarea si dislocarea; acestea din urma se pot referi fie la transferarea chiriasului intr-o alta zona si necesitatea unui spatiu pentru a stoca obiectele pana cand pot fi mutate in noua locatie sau de ce nu casatoria, care duce la un cuplu ce are foarte multe obiecte duplicat-multe dintre acestea necesitand stocare urgenta).

Descriere

Depozitele de inchiriere pe termen scurt sunt acele servicii de stocare ce pot fi accesate de obicei de la o luna la alta (desi sunt disponibile optiuni de inchiriere pe termen lung) pentru persoanele fizice (de obicei, depozitarea bunurilor de uz casnic, aproape toate jurisdictiile interzic utilizarea spatiului ca resedinta) sau la intreprinderi (de obicei, stocarea excesului de inventar sau a inregistrarilor arhivate).

Unele facilitati ofera cutii, incuietori si materiale de ambalaj pentru vanzare, pentru a ajuta chiriasii in ambalarea si pastrarea bunurilor lor, si pot de asemenea oferi inchirieri de camioane (sau pot permite utilizarea gratuita a unui camion pentru un nou chirias).

Cele mai multe spatii de depozitare ofera asigurare pentru cumparare; De asemenea, locatorul poate fi acoperit de polita sa de asigurare proprie (in cazul in care polita respectiva acopera obiectele stocate in incinta asiguratului) sau poate cumpara o asigurare pentru a acoperi elementele (pe care unitatea le poate oferi ca serviciu prin intermediul unei entitati terte – transportatorul de parti si, in unele cazuri, poate solicita locatorului sa cumpere, drept conditie de inchiriere).

Spatiile inchiriate sunt asigurate de blocarea si cheia proprie a locatarului. Spre deosebire de un depozit, angajatii instalatiei de depozitare nu au ocazional acces la continutul spatiului (si, prin urmare, acestia nu sunt, in general, responsabili pentru un eventual furt).

O unitate de depozitare nu intra in posesia sau controlul continutului spatiului, cu exceptia cazului in care se impune un drept de retinere pentru neplata chiriei sau in cazul in care unitatea nu este blocata, instalatia poate bloca unitatea pana cand locatarul furnizeaza propriul sistem de blocare (lacate, chei, etc.).

Istoric

Desi exista dovezi istorice privind stocarea publica in China antica, facilitatile moderne de depozitare (in care chiriasul are acces exclusiv la spatiul de depozitare) nu au inceput sa apara decat in 1958, cand Lauderdale Storage din Fort Lauderdale – Florida, a fost deschisa pentru afaceri. La sfarsitul anilor 1960, primele lanturi de instalatii de auto-depozitare, au inceput sa se deschida in Texas.

Instalatiile moderne de depozitare au crescut incet in anii ’90, moment in care cererea a depasit oferta si a provocat o noua crestere a stocarii. Din 2000 pana in 2005, in America au fost construite anual peste 3.000 de instalatii noi.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…