Tipuri de combine frigorifice

0 Shares
0
0
0

Specialistii sunt de parere ca frigiderele care se vand azi in magazine vor tine aproape 10-15 ani. Probabil vechiul dumneavoastra frigider va tinut mai mult de atat. Se pare ca noile combine frigorifice au o durata mai scurta de functionare, deoarece reglementarile privind eficienta devin din ce in ce mai stricte, fortand compresorul porneasca si sa se opreasca mai mult decat la vechile modele.

Cea mai buna combina frigorifica – stiluri

Daca sunteti in cautarea unei combine frigorifice, uitati-va dupa orice se potriveste preferintelor dumneavoastra, sigur in limita dimensiunilor necesare si preturilor care se incadreaza in bugetul dumneavoastra. Cele mai cunoscute tipuri de combine frigorifice sunt cele cu doua usi, una pentru frigider si una pentru congelator, respectiv combina frigorifica in stil francez cu 3 usi (doua pentru frigider care se deschid lateral si una pentru congelator.

1. Modelele cu usi franceze sunt prevazute cu un congelator cu sertare in partea inferioara si doua usi in partea superioara, care se deschid pe inaltime. In prezent se pare ca acest model este cel mai popular datorita aspectului inedit. Are aspect modern si face uz de marimea si capacitatea sa.

Dispune de o structura buna in congelator pentru alimentele si articolele lungi, cum ar fi cutiile de pizza sau caserolele cu carne, iar usile duble faciliteaza deschiderea completa daca bcataria este mai ingusta din cauza asezarii mobilei. Totusi dezavantajul este ca trebuie sa te apleci pentru congelator, lucru peste care unele persoane trec cu usurinta dupa o perioada.

2. Un alt model de combina frigorifica este cel cu congelator deasupra. Exista o singura usa pentru congelator si o singura usa pentru frigider. Frigiderul este pozitionat in partea de jos. Este de fapt combina frigorifica clasica.

Functioneaza asemenea modelelor traditionale, insa noile modele vin cu cateva functionalitati avansate cum ar fi usi separate pentru congelator si frigider, afisaj pe usa congelatorului, sertare pe usi, posibilitate de ajustare a sertarelor in functie de ceea ce doriti sa depozitati la un moment dat in frigider sau in congelator.

Nu in ultimul rand cele mai noi combine frigorifice din aceasta categorie sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. Aceste modele tind sa fie cele mai accesibile de pe piata asa ca daca sunteti in cautarea celei mai bune combine frigorifice la pret mic, puteti sa va uitati de prima data la un model cu doua usi si congelator deasupra.

Atentie insa: daca aveti bucataria aranjata in stil galerie sau cu mobilier in centru, s-ar putea sa nu existe suficient spatiu incat sa puteti deschide complet usile largi ale combinei. Faceti masuratorile necesare inainte de a pleca la cumparaturi.

3. Cea mai buna combina frigorifica side-by-side. Este un model relativ recent de combina frigorifica, foarte apreciat de cei interesati de design, inovatii si aspect practic. Modele side-by-side sunt impartite vertical, au congelatorul in stanga si frigiderul in dreapta.

Argumentul tipic pentru un astfel de design este accesul rapid si usor la toate alimentele, pentru ca toate sunt la nivelul ochilor. Principalul dezavantaj este ca anumite alimente cum ar fi cutiile de pizza sau caserolele de tort nu se vor potrivi atat de usor in congelator sau in frigider. De aceea, cele mai multe persoane vor aprecia mai mult modelul clasic dupa ce vor folosi combina frigorifica side-by-side pentru o anumita perioada.

4. In sfarsit inca un model de combina frigorifica este cel cu congelatorul pozitionat in partea de jos si frigiderul in partea de sus. Din anumite motive, acest stil de combina frigorifica nu este atat de popular in randul clientilor, poate doar variantele foarte inguste construite pentru bucatarii de lux. Usa cu balansier se poate deschide cu dificultate mai ales daca in bucatarie mobilierul este asezat in centru.

0 Shares
You May Also Like
Despre realitatea virtuala

BlogDespre realitatea virtuala

Nu stim aproape nimic despre efectele pe termen lung ale realitatii virtuale asupra copiilor si asta ii ingrijoreaza…