Tot ce trebuie sa stii despre avantajele vopsirii electrostatice atat pentru masini cat si pentru alte suprafete metalice

0 Shares
0
0
0

Indiferent daca doriti sa va vopsiti masina sau alte suprafete metalice, vopsirea electrostatica este o modalitate excelenta de a face fata cu succes unui astfel de proiect. Este nevoie de o interventie profesionala pentru a obtine finisajul perfect, dar rezultatul final este uimitor. Daca ai nevoie de vopsire electrostatica iti recomandam sa apelezi la vopsitorie electrostatica Bucuresti.

Asadar, chiar daca preferati sa va ocupati singuri de lucrarile de vopsire, este mai bine sa angajati profesionisti atunci cand vine vorba de vopsirea electrostatica cu spray.

Nu multe persoane stiu despre acest tip de vopsire si chiar mai putine persoane inteleg cum functioneaza.

Amintiti-va de vremurile in care obisnuiati sa va frecati un balon pe cap, astfel incat sa ramana pe orice suprafata. Chiar si fara a intelege, utilizati o incarcare electrostatica.

Frecand balonul, eliberati electronii si creati o sarcina negativa pe suprafata sa. Asadar, cand il asezati pe un obiect incarcat pozitiv precum peretele, de exemplu, se va lipi de el.

Exemplul de mai sus este un model simplu, desi brut, care arata principiul vopsirii electrostatice prin pulverizare. Aplicatorul de vopsea sau vopseaua in sine actioneaza ca o particula incarcata negativ, iar suprafata metalica a piesei de lucru functioneaza ca o incarcare pozitiva.

Acest lucru creeaza o legatura puternica intre ele atunci cand aplici vopseaua. Deci, dupa cum puteti vedea, ideea principala din spatele acestei tehnici este ca opusele atrag. Este valabil pentru incarcaturile din particule si aceasta este si baza acestui proces de vopsire prin pulverizare.

Legatura magnetica puternica creata intre suprafata si vopsea creeaza un finisaj uniform si de lunga durata, ceea ce o face de dorit pentru echipamentele si masinile metalice.

In primul rand, sa ne uitam la cel mai simplu motiv pentru care ati alege vopselele cu spray electrostatic. Sistemul de acoperire permite ca vopseaua sa se usuce in intregime in cateva ore.

Poti chiar sa iti ridici masina vopsita complet dupa o singura noapte, folosind vopsele electrostatice. Aceasta caracteristica face ca vopsirea electrostatica sa fie cea mai buna alegere pentru persoanele care doresc sa isi faca treaba rapid.

In plus, este mult mai versatila in comparatie cu alte tehnici de a aplica vopsea, deoarece nu este necesar sa astepti sa se usuce un strat inainte de a aplica altul. De obicei, un singur strat este suficient pentru ca vopseaua sa se lipeasca permanent.

PVopirea prin pulverizare electrostatica are o rata de transfer eficienta a vopselei. Poate transfera 98% din lichidul de vopsea pe suprafata metalului si determina o pierdere minima. Datorita eficientei ridicate, aburii degajati de vopsea sunt mai putin toxici, ceea ce face un mediu de lucru mai sigur.

Deci, pe langa faptul ca are un sistem de transfer eficient, creeaza si o optiune ecologica pentru vopsirea prin pulverizare. La toate acestea se adauga si finisajul atractiv pe care il aduce aceasta metoda. Cele mai bune pistoale de pulverizare HVLP au o dispersie minima in timp ce tehnicile clasice produc multa risipa de material.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…