Care este diferenta dintre un designer si un dezvoltator web?

0 Shares
0
0
0

Care este diferenta dintre un designer si un dezvoltator web?Crearea unui site web, ca sa nu mai vorbim despre cea a unui magazin online, reprezinta o munca destul de complicata, mai ales pentru cei care sunt novici in privinta limbajelor de programare si designului web.

De aceea, cei interesati de crearea unui site sau magazin online de la zero sunt sfatuiti sa intre pe www.itexclusiv.ro si sa ceara ajutorul specialistilor de la IT Exclusiv. IT Exclusiv ofera servicii de web design si promovare seo la preturi extrem de accesibile.

Aproape oriunde ne-am uita, cineva vorbeste sau numeste pe cineva designer web sau dezvoltator web. Insa ce inseamna intr-adevar toate acestea? Cine este de fapt designer sau dezvoltator? Poate fi cineva si designer si dezvoltator?[adsenseyu1]

Chiar daca aceste intrebari pot face obiectul unei dezbateri fierbinti, vom incerca sa vedem ce inseamna cei doi termeni si care este legatura dintre ei.

Meseria unui designer

In primul rand, este important sa ne gandim la fiecare job separat. Un designer web foloseste grafica si programe de design grafic (ganditi-va la Adobe Photoshop, Illustrator si InDesign) pentru a crea o infatisare pentru web.

Acest design este, mai apoi, „casatorit” cu limbajul de cod pentru a prinde viata in mediul online. Designerul s-ar putea sa nu fie intotdeauna persoana care scrie codul si, in unele cazuri, poate lucra independent de echipa care va duce designul web online.

O mare parte din munca unui designer este creativa si foloseste atat intuitia, cat si imaginatia, un lucru caracteristic persoanelor considerate ca avand ca parte dominanta partea dreapta a creierului. Oamenii din acest domeniu isi pot continua educatia intr-o varietate de domenii, insa, cel mai adesea, acestia sunt atrasi catre arte si design grafic.

Designerii realizeaza portofolii cu lucrari pentru a prezenta proiectele potentialilor angajatori. Cei mai buni designeri au o intelegere puternica asupra unei varietati destul de mari de concepte incluzand aici culorile si fonturile, relatiile spatiale, experienta cu publicul si utilizatorul.

Meseria unui dezvoltator

[adsenseyu1]

Chiar daca aspectele legate de meseria de dezvoltator se pot asemana destul de mult cu cele ale unui designer, aceasta poate fi, de asemenea, destul de diferita. Un dezvoltator web construieste coloana vertebrala a unui site web, de obicei de la zero, si cunoaste limbajele specifice spatiului web.

HTML, Javascript, Jquery si CSS se numara printre instrumentele din trusa acestora. Din punct de vedere istoric, dezvoltatorii nu se concentreaza pe a face ceva sa fie atragator din punct de vedere vizual, ci sa creeze siteuri web cu cod curat, care sunt bune din punct de vedere tehnic.

Dezvoltatorii web sunt, adesea, vazuti ca avand partea stanga a creierului dominanta. Abilitati de la capacitatea tehnica de gandire la logica reprezinta o parte esentiala a repertorilui lor. Dezvoltatorii web ar putea obtine calificari intr-o varietate de domenii cum ar fi informatica sau programarea. Majoritatea angajatorilor vor cere prezentarea unui portofoliu in timpul procesului de angajare. Cei mai buni dezvoltatori sunt adeseori orientati spre detalii si lucruri specifice.

0 Shares
You May Also Like