Cum se poate seta asistentul Siri pe un iPhone?

0 Shares
0
0
0

Daca esti mandrul posesor al unui iPhone 4S sau unul mai nou, probabil ca ai auzit de Siri – un asistent personal digital, ce poate raspunde la anumite intrebari puse de tine, iti poate programa intalniri, etc. Cauti service telefoane? Intra pe ServiceGsm.ro.

Siri este un feature de pe iPhone, care actioneaza pe post de prieten virtual ce iti poate veni in ajutor ori de cate ori ai nevoie. Poate raspunde la diferite intrebari puse de tine, poate trimite mesaje, poate initia apeluri si programa intalniri de afaceri. O data cu lansarea sistemului de operare iOS 8, s-a introdus si un nou mod hands-free pentru Siri.

Poti folosi acum Siri in modul hands-free, atunci cand iPhone-ul tau este la incarcat de exemplu. Siri poate functiona hands-free prin comenzi vocale, asa ca poti face alte lucruri (ca de exemplu sa conduci masina), fara sa-ti mai folosesti una din maini pentru butonarea telefonului.

Iti poate arata ruta catre destinatia ta (ca un program GPS), poate programa intalniri, poate afisa remindere, etc. Siri este conectat in permanenta la website-uri precum Wikipedia, Yelp, Rotten Tomatoes, Shazam, Wolfram Alpha sau alte servicii online, ce poate ajuta asistentul sa raspunda la intrebarile tale.

Siri in limba romana

Cerintele pentru a putea sa folosesti Siri.

Pentru a putea folosi asistentul Siri in bune conditii, trebuie indeplinite urmatoarele cerinte:

1. Siri este disponibil numai pe smartphone-urile de la iPhone 4S in sus, inclusiv pe iPhone 6 si iPhone 6 Plus, dar si iPhone 5, iPhone 5S si iPhone 5C.

2. Trebuie sa ai asigurata conectivitatea la internet pe telefon, fie prin wireless, prin prin date mobile.

Cum se poate seta Siri pe iPhone 4s sau mai nou:

Pentru a putea seta asistentul Siri pe iPhone 4s-ul tau sau un model mai nou, trebuie sa urmezi pasii de mai jos:

1. Intra in meniul Settings > General > Siri si executa un slide pe butonul ON.

2. Alege limba principala a asistentului, setarile de voice feedback si profilul contact book-ului. Aceste setari vor ajuta Siri mai departe, sa inteleaga “cine esti tu”, incepand astfel sa creeze relatii de rudenie ca de exemplu “mama”, “tata”, “sotie”, “frate”, “Sef”, etc.

3. Activeaza optiunea “raise to speak”. Daca vei activa aceasta optiune, atunci, in momentul in care vei ridica iPhone-ul de pe masa si il vei tine langa ureche, asistentul digital Siri va detecta acest lucru si se va activa automat.

Cum sa folosesti Siri.

Pentru a folosi Siri, urmeaza pasii de mai jos:

1. Apasa si tine apasat butonul “home” de pe iPhone-ul tau. Siri se va activa si se va deschide. Il poti de asemenea activa, prin pozitionarea smartphone-ului aproape de urechea ta, daca ai activat optiunea “raise to speak”.

2. Vei auzi un sunet scurt, un bip. Asta inseamna ca Siri s-a activat si este gata sa te ajute.

3. Pentru a testa functionalitatile programului (pentru a vedea daca merge), poti incerca sa-i pui o intrebare sau poti ruga programul sa sune pe cineva din agenda, sa trimita un e-mail sau un mesaj text.

0 Shares
You May Also Like
Despre realitatea virtuala

BlogDespre realitatea virtuala

Nu stim aproape nimic despre efectele pe termen lung ale realitatii virtuale asupra copiilor si asta ii ingrijoreaza…