Cand sunt necesari cei mai buni ciorapi medicinali barbati?

0 Shares
0
0
0

Ciorapii de compresie sunt un tip de imbracaminte elastica purtata in jurul piciorului, care comprima membrul inferior. Aceasta reduce diametrul venelor distantate si creste viteza fluxului sanguin venos si eficacitatea valvei.

Terapia de compresie ajuta la scaderea presiunii venoase, previne staza venoasa si afectarea peretilor venosi si amelioreaza picioarele grele si dureroase, asa ca este evident de ce barbatii care au probleme de circulatie a sangelui, poarta cei mai buni ciorapi medicinali barbati .

Ciorapii cu compresie ridicata la genunchi sunt folositi nu numai pentru a ajuta la cresterea circulatiei, ci si pentru a preveni formarea cheagurilor de sange la nivelul picioarelor inferioare. De asemenea, ajuta in tratamentul ulcerelor membrelor inferioare.

Spre deosebire de rochiile traditionale sau ciorapii si sosetele atletice, ciorapii cu compresie folosesc elastice mai puternice pentru a crea o presiune semnificativa pe picioare, glezne si picioare. Ciorapii de compresie sunt mai stransi la nivelul gleznelor si devin treptat mai putin restrictivi fata de genunchi si coapse.

Prin comprimarea venelor, arterelor si muschilor de suprafata, acestea forteaza circulatia sangelui prin canale mai inguste. Drept urmare, presiunea arteriala este crescuta, ceea ce determina intoarcerea mai multor sange in inima si mai putin sange sa se adune in picioare.

Utilizari medicale

Tratamentul este de obicei prescris de medic pentru a ameliora toate manifestarile bolii venoase cronice si pentru a preveni problemele venoase. Ciorapii cu compresie sunt recomandate in urmatoarele conditii:

Edem

Edemul este o afectiune in care fortele opuse care apar in vasele mici de sange si capilare provoaca o ultrafiltrare neta a apei plasmatice in tesuturile moi.

Insuficienta venoasa cronica

Insuficienta venoasa periferica cronica este atunci cand venele nu pot pompa sangele deoxigenat inapoi la inima.

Varice

Venele varicoase sunt vene saculare si intinse care se pot extinde considerabil si pot provoca inflamatii venoase dureroase. Odata dezvoltate, nu vor disparea singure. Formarea varicelor este un semn vizibil extern al slabiciunii venoase.

Tromboza venoasa profunda

Tromboza venoasa profunda apare atunci cand fluxul sanguin scade (in special in extremitatile inferioare), ceea ce determina acumularea de sange in picioare si duce la formarea cheagului de sange (tromb). Dovezile nu sugereaza un beneficiu in ratele de sindrom post-trombotice in urma TVP.

Ciorapii de compresie sunt benefici in reducerea trombozei venei profunde simptomate in randul pasagerilor companiei aeriene care zboara timp de 7 ore sau mai mult.

Pentru prevenirea tromboembolismului venos (VTE) se utilizeaza masuri farmacologice (warfarina, heparina nefractionata, heparina cu greutate moleculara mica) si masuri mecanice (ciorapi de compresie gradata, dispozitive de compresie pneumatica intermitenta si pompe venoase). Pentru cazurile in care riscul de sangerare este mare si masurile farmacologice sunt contraindicate, se recomanda utilizarea profilaxiei mecanice.

Ciorapii gradati de compresie pot preveni in mod eficient VTE la pacientii spitalizati prin aplicarea unei presiuni diferite pe picior. Metaanaliza pacientilor chirurgicali generali a relevat ca ciorapi de compresie gradata au scazut riscul de a dezvolta TEV cu 68% in comparatie cu placebo.

Nouasprezece studii randomizate controlate au analizat eficacitatea ciorapilor cu compresie absolvita singuri sau cu alte profilaxii suplimentare in prevenirea trombozei venei profunde. Aceste studii au inclus 1681 de pacienti dupa operatie generala, chirurgie ortopedica si pacienti medicali.

Ei au ajuns la concluzia ca ciorapii de compresie gradati sunt eficienti in profilaxia trombozei venei profunde la pacientii post chirurgicali. Combinarea ciorapilor gradati de compresie cu alte masuri mecanice si farmacologice poate creste eficacitatea profilaxiei VTE cu 60%.

Cu toate acestea, un alt studiu efectuat in Franta a implicat 407 de pacienti cu UCI si nu a aratat nicio diferenta in eficacitatea prevenirii VTE pentru pacientii care au utilizat ciorapi de compresie singuri sau in combinatie cu dispozitive pneumatice intermitente.

Limfedem

Limfedemul apare atunci cand o parte a corpului se umfla din cauza unei acumulari anormale de lichid limfatic, care apare atunci cand exista o interferenta cu drenarea normala a lichidului limfatic inapoi in sange, umfland de obicei bratul, piciorul, gatul sau abdomenul.

Flebita

Flebita este termenul folosit atunci cand apare inflamatia si coagularea intr-o vena, cel mai adesea o vena a picioarelor, din cauza infectiei, inflamatiei sau traumelor. Persoanele cu varice sunt mai des afectate. Inflamarea apare brusc, determinand trombul sa adere ferm la peretele venei si riscand sa infunde o vena superficiala.

Lipodermatoscleroza

Lipodermatoscleroza este termenul folosit pentru a face referire la inflamatia grasimii subcutanate, o forma de panniculita.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…