Care este diferenta dintre procesoarele i3, i5 si i7

0 Shares
0
0
0

Care este diferenta dintre procesoarele i3, i5 si i7Procesorul este una dintre cele mai importante componente din calculator si influenteaza direct performanta calculatorului. Majoritatea consumatorilor nu stiu ce sa aleaga din multitudinea de categorii existente pe piata asa ca urmeaza sa va explicam care sunt principalele diferente intre procesoarele Intel.

Daca pretul calculatoarelor cu procesor i7 vi se pare foarte mare puteti cumpara calculatoare second hand i7.

Puterea procesorului influenteaza viteza de reactie la comenzi a dispozitivului dar si capacitatea lui de a functiona repede si in conditia in care are de indeplinit mai multe sarcini. O mare parte dintre laptopuri si calculatoare desktop functioneaza cu procesoare de la Intel.

Cea mai recenta serie de procesoare poarta denumirea Ivy Bridge si pastreaza denumirile seriei anterioare numita Sandy Bridge si anume Intel Core i5 si i7. Este important sa stim ca in fiecare dintre aceste trei categorii se gasesc mai multe tipuri de procesorare chiar daca au denumiri diferite.

[adsenseyu1]

Generatia de procesoare Ivy Bridge are un consum mic de energie si o dimensiune mult mai mica spre deosebire de modelele mai vechi. Acest lucru a permis dezvoltarea unor ultrabook-uri si laptopuri cu dimensiuni mici, subtiri, cu o greutate mai mica dar foarte puternice.

Procesoaree i3 sunt considerate procesoare entry-level din categoria Sandy Bridge si nu mai sunt in categoria iVy Bridge. Desi nu este cel mai puternic si cel mai rapid procesor Intel acesta poate sa jongleze bine cu aproape toate aplicatiile.

Una dintre caracteristicile procesoarelor i3 este tehnologia Turbo Boost care a imbunatatit partajarea dintre unitatea video si procesor. Un dezavantaj al procesorului i3 este lipsa tehnologiei Intel vPro Virtualization care este cautata pentru securitatea foarte buna, serviciul antifurt, protectia datelor si gestionarea la distanta a calculatorului.

Un beneficiu evident adus de i3 este tehnologia Hyper Threading ce permite duplicarea nucleelor din punct de vedere logic si in acest caz fiecarui nucelu fizic ii vor corespunde doua logice. Sistemul de operare va vedea un procesor dual core i3 ca si cand ar fi un procesor quad core. I3 standard are procesor grafic integrat si limitat la viteze de clock de 1100 MHz iar executia este limitata la 6 nuclee ceea ce semnifica o performanta mica fata de un procesor grafic integrat.

[adsenseyu1]

Procesoarele Ivy Bridge i5 sunt cuad core  si cu un procesor grafic integrat IGP. Acest tip de procesor nu are HT si are doar 4 nuclee si 4 fire de executie. Diferenta substantiala intre optunile pentru i5 este viteza de clock, produsele care au o viteza mai mare fiind evident mai scumpe decat cele mai lente.

Seria i7 are in prezent patru tipuri de procesoare pentru desktop. Acest procesor este dedicat in special acelor persoane care utilizeaza aplicatii avansate pentru editare video, editare foto sau programe 3D. De asemenea aceste procesoare sunt perfecte si pentru jocuri care au grafica avansta. IGP-ul poate sa ajunga la o  viteza maxima de 1150 MHz.

Pe scurt pentru alegerea tipului de procesor ar trebui sa tineti cont de urmatoarele: marimea cache, hipe threadingul. Existenta tehnologiei Turbo Boost si viteza de clock. Din categoria i7 Ivy Bridge sunt cele mai noi procesoare si de asemenea sunt si cele mai performante.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…