Care sunt cele mai cunoscute afectiuni ale inimii?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum probabil stiti deja, exista diferite afectiuni ale inimii cu care se confrunta foarte multe persoane, unele dintre acestea fiind mai putin grave, in timp ce alte afectiuni pot fi destul de grave. In urmatoarele randuri ale acestui articol va vom prezenta cateva dintre aceste afectiuni, asa ca daca doriti sa aflati mai multe informatii, va invitam sa parcurgeti articolul pana la final.

Cum este diagnosticata hipercolesterolemia familiala (FH)?

FH este de obicei diagnosticat prin teste de sange care masoara nivelurile de colesterol, un examen fizic si o revizuire a istoricului medical al familiei. De asemenea, pot fi utilizate teste genetice pentru a diagnostica FH. Dupa diagnosticarea FH, scopul tratamentului este reducerea riscului de boli de inima.

Cum sunt tratate defectele cardiace congenitale?

Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti un defect cardiac, poate fi foarte infricosator. Dar exista o serie de optiuni de tratament pe care vi le vor prezenta medicii specialisti de la Cardio Clinic, in functie de tipul de defect si de simptomele. Este important sa gasiti un cardiolog care sa se specializeze in defecte cardiace congenitale si sa va ofere de sprijin si informatii despre tratament, iar la Cardio Clinic veti descoperi un astfel de medic.

Ce este regurgitarea valvei mitrale?

Regurgitarea valvei mitrale inseamna ca una din supapele din inima – supapa mitrala – permite scurgerea sangelui inapoi in inima.

Insulele cardiace functioneaza ca porti cu sens unic, ajutand fluxul de sange intr-o directie intre camerele inimii sau in interiorul si in afara inimii. Valva mitrala este pe partea stanga a inimii. Permite scurgerea sangelui din partea superioara in camera inferioara a inimii. Atunci cand supapa mitrala este deteriorata – de exemplu, printr-o infectie – ea nu mai poate fi inchisa strans.

Acest lucru permite scurgerea sangelui inapoi sau regurgitarea in camera superioara. Inima ta trebuie sa munceasca mai mult pentru a pompa acest sange suplimentar. Scurgerile mici nu sunt, de obicei, o problema. Dar cazuri mai severe slabesc inima in timp si pot duce la insuficienta cardiaca.

Care sunt factorii ce cauzeaza regurgitarea valvei mitrale?

Exista doua forme de regurgitare a valvelor mitrale: cronice si acute.

Regurgitarea valvei mitrale cronice, cel mai frecvent tip, se dezvolta lent. Multi oameni cu aceasta problema pot avea o supapa care este predispusa la uzura. In timp ce persoana devine mai in varsta, supapa devine slaba si nu se mai inchide strans. Alte cauze includ insuficienta cardiaca, febra reumatica, boala cardiaca congenitala, acumularea de calciu in supapa si alte probleme cardiace.

Regurgitarea valvulara mitrala acuta se dezvolta rapid si poate pune viata in pericol. Se intampla atunci cand supapa sau tesutul din apropiere se rup brusc. In loc de scurgere lenta, sangele se acumuleaza rapid in partea stanga a inimii. Inima nu are timp sa se adapteze la aceasta acumulare brusca de sange asa cum o face cu acumularea lenta a sangelui in regurgitare cronica. Cauzele frecvente ale regurgitarii acute sunt atac de cord si o infectie a inimii numita endocardita.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…