De ce aurul coloidal este benefic pentru sanatatea noastra?

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii ca aurul este un metal rar si pretios. Totusi, in afara de faptul ca este foarte valoros, v-ati intrebat de ce aurul a fost folosit de aproape toate civilizatiile lumii pentru a simboliza puterea, frumusetea, iar astazi este extrem de important in societatea noastra? Caracteristicile si proprietatile aurului au determinat ca acest metal sa fie unu dintre cele mai populare materiale.

Aurul este un mineral natural, care nu este toxic si nu duce la efecte adverse daca este ingerat, fiind usor tolerat de organism. Cele mai vechi inregistrari istorice legate de folosirea aurului in scopuri medicinale provin din civilizatia egipteana, unde alchimistii au creat un „elixir” din aur lichid. Ei credeau ca aurul este un element mistic, iar prezenta acestuia in corp ne-ar insufleti, intineri, vindeca si proteja de mai multe boli si, de asemenea, il va intineri. Egiptenii au folosit, de asemenea, aurul in stomatologie, realizand plombe.

Astazi, cele mai utilizate produse sunt cele pe baza de aur coloidal, cunoscut si sub numele de nanogold. Acesta este format din particule mici, microscopice de aur care se afla in apa distilata sau in orice alt lichid. Poate avea culoare rosie sau galbena si poate fi utilizat in siguranta. Micile particule de aur patrund usor prin membranele celulare si actioneaza eficient pentru a oferi ameliorarea simptomelor mai multor tulburari de sanatate. De altfel, noi va vom prezenta cateva aur coloidal beneficii:

Proprietati antiinflamatorii – Aurul coloidal este utilizat pentru ameliorarea durerilor si inflamatiilor articulare cauzate de artrita sau reumatism.

Proprietati de intinerire – Aurul coloidal are un efect calmant aspura corpului si a mintii, fiind, de asemenea, extrem de utilizat in terapii. De altfel, de cele mai multe ori anumite produse cosmetice, in special cele anti-imbatranire, contin aur coloidal pentru regenerarea pielii.

Starea de spirit se poate imbunatati – Acest metal este folosit pentru a imbunatati starea de bine mentala si emotionala a persoanelor care sufera de anxietate, depresie, si tristete.

Functia cognitiva imbunatatita – Studiile arata ca aurul coloidal actioneaza ca un stimulent natural pentru celulele corpului nostru. Aceasta proprietate imbunatateste transmisia semnalelor electrice intre celulele nervoase din creier si creste vigilenta mentala.

Ingrijirea pielii – Datorita capacitatii sale de a regenera celulele si de a le restabili proprietatile elastice normale, solutia de aur coloidal este utilizata local ca unguent pentru a trata diverse probleme ale pielii, cum ar fi eczeme, infectii fungice, eruptii cutanate, rani sau arsuri.

Tratamentul cancerului – Aurul coloidal este, de asemenea, utilizat in medicina alternativa pentru a trata anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostata si cancerul ovarian, prin injectarea unei cantitati minuscule de aur in corpul pacientului pentru a controla cresterea celulelor canceroase. De altfel, in anumite cazuri, aurul folosit impreuna cu citostaticele.

Tratamentul impotriva dependentei – Aurul coloidal a fost folosit, timp de multi ani, pentru a trata dependenta de alcool in secolul al XIX-lea. De altfel, chiar si in zilele noastre este o substanta des utilizata pentru a trata dependenta de nicotina, droguri si cofeina.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like
Terapii recomandate în psihologie

SanatateTerapii recomandate in psihologie

In psihologie, exista o varietate de terapii recomandate pentru tratarea diferitelor tulburari de sanatate mintala si pentru imbunatatirea…
Ce este o ecografie abdominala?

BlogCe este o ecografie abdominala?

Scanarile cu ultrasunete care mai sunt cunoscute si ca ecografii abdominale, utilizeaza undele sonore de inalta frecventa pentru…