Care sunt principalii asiguratori de pe piata RCA din Romania?

0 Shares
0
0
0

Care sunt principalii asiguratori de pe piata RCA din Romania?Milioane de persoane fizice si juridica in fiecare an asigurarile obligatorii de raspundere civila auto. Cunoscute mai ales ca si RCA, aceste asigurari sunt administrate de o serie de societati, sub atenta supraveghere a consiliului national al asiguratorilor (CAS).

Acum, dupa iesirea companiei ASTRA de pe piata, la finalul acestui sezon de vara, lumea nu stie exact inspre ce companie sa se indrepte. Conform studiilor, 10 societati impart o importanta cota parte din aceasta piata. Vom vorbi despre ele in randurile urmatoare ale acestui articol.

In aceasta toamna, in Romania activau pe piata asigurarilor 35 de societati. Dintre acestea, 20 de firme au functionat doar in zona de asigurari generale; 8 au activat numai in sfera asigurarilor de viata iar 7 au practicat o activitate mixta.[adsenseyu1]

Conform unul clasament oferit de siteul de specialitate asigurareamasinilor.ro, pe primele locuri se numara companiile Allianz-Tiriac Asigurari SA, urmat de Omniasig VIG si Groupama. Asigurari SA. Allianz are subscrieri de peste 769 milioane de lei, este urmata de Omniasig Vig (cu peste 694 milioane); ultimul loc din podium fiind luat de Groupama cu peste 578 milioane lei.

Pana nu demult, Astra era pe pozitia a treia din clasament. La finalul lui august 2015 insa, Consiliul ASF a luat decizia inchiderii procedurii de redresare financiara, retragerea autorizatiei de functionare si solicitarea intrarii in procedura de faliment a societatii de asigurari ASTRA.

In primele sase luni ale anului 2015 Astra detinea locul trei din clasament. Ca si cote de piata, aceste trei mari societati au dobandit urmatoarele valori (in ordinea precizata mai sus): 12,15%, 10,96% si 9,14%.

Pe locurile 4 si 5 se afla Euroins Romania Asigurare reasigurare SA, cu valori de peste 526 milioane lei si Asirom Vienna Insurance Group SA, cu peste 463 miliaone lei. Ca si cote din piata acestea detin 8,31% si 7,32%.

[adsenseyu1]

Tot de la o valoare de peste 7,28% pornesc si urmatoarele clasate, din segmentul 5-10. NN Asigurari de viata SA are valori de peste 460 mil lei. Urmeaza Carpatica Asig SA, Generali Romania, City Insurance SA si Uniqua asigurari. Aceasta din urma ar inregistra un total de 4,19% cota de piata, fiind chiar pe locul 10.

Astfel, totalul acestor 10 societati ar insuma subscrieri depeste 4.680 milioane, cu un total al cotelor de participare la piata de 79,08%.

Urmeaza un total  de 1.654 milioane, cu 20,92%, alte societati, pana la implinirea valorii totale de 6.334 mil lei.

Alte clasificari ce ar merita amintite (in cadrul altui articol) sunt cele referitoare la asigurarile generale, ce au atins aproximativ 5 miliarde de lei; asigurarile de viata ce sunt si acestea in crestere cu 9,29%.

Pentru a afla mai multe despre preturile actuale la asigurari RCA, Casco, asigurari medicale de calatorie sau viata, accesati Rcaautoieftin.ro. In doar cativa pasi aici veti putea gasi toate informatiile necesare. Mai mult, veti putea incheia asigurarea dorita, cu livrare rapida, oriunde in tara.

0 Shares
You May Also Like