Ce avantaje are o firma de administrare pentru blocuri?

0 Shares
0
0
0

Cei care locuiesc la bloc, cu siguranta stiu faptul ca administrarea unui bloc presupune o munca titanica, de multe ori extrem de stresanta.

Ei bine, in trecut, in mai toate marile orase de la noi din tara, de administrarea blocurilor se ocupa un administrator, care era persoana fizica.

Au fost intalnite situatii in care respectivii administrator au facut o munca foarte buna, iar blocul era atat de bine administrat, incat din punct de vedere tehnic, acesta era curat, era renovat, iar din punct de vedere financiar, totul era impecabil.

In cazul in care administratorii erau foarte buni in activitatea pe care o desfasurau, blocurile respective nu aveau datorii, se plateau la timp facturile pentru utilitati, deci, practic, totul era asa cum trebuia sa fie.

Din pacate insa, au fost intalnite si o multime de situatii la nivel national, situatii in care blocurile aveau o administratie pur si simplu dezastruoasa.

Imobilele aratau in ultimul hal, curatenia lipsea cu desavarsire, iar cea mai urata parte, era aceea ca erau restante foarte mari, blocurile aveau datorii foarte mari. Locatarii nu isi plateau facturile, plus multe alte detalii.

Ei bine, aceste lucruri se intamplau si datorita faptului ca administratorii nu erau specialisti in aceasta munca, astfel ca era logic ca nu se vor descurca in a administra blocurile.

Din fericire insa, odata cu trecerea timpului, lucrurile au evoluat destul de mult, astfel ca acum se gasesc pe piata tot felul de firme care administreaza imobile.

O firma administrare bloc, vine in intampinarea celor care isi doresc o administrare perfecta a blocului, cu o multime de avantale, pe care le vom discuta in cele ce urmeaza.

In primul rand, o astfel de firma vine in intampinarea locatarilor cu o reducere semnificativa a cheltuielilor.

Un alt aspect important pe care trebuie s ail amintim, este faptul ca o firma care administreaza astfel de imobile, le ofera locatarilor servicii de administrare financiara, servicii de contabilitate si casierie.

Dealtfel, aceste companii pot veni in ajutorul locatarilor chiar si pentru a-i sprijini sa infiintele asociatii noi.

Pe langa administrarea financiara, firmele respective mai vin in ajutorul locatarilor si cu servicii de administrare tehnica, iar aici putem aminti serviciile de intretinere a imobilului, sau chiar si interventiile de mici reparatii, ori serviciile de curatenie.

Este important de precizat faptul ca se gasesc pe piata firme care administreaza blocuri, care le pot pune la dispozitie locatarilor, si numai servicii de administrare financiara, sau numai servicii de administrare tehnica.

Proprietarii vor putea sa isi aleaga pachetul sau pachetele de servicii dupa cum le convine, insa este evident faptul ca pretul acestor servicii va fi diferit de la caz la caz.

Referitor la pretul serviciilor de administrare a unui bloc, acesta va fi cu atat mai mic pentru locatari, cu cat numarul de apartamente din bloc va fi mai mare.

Mai este important de precizat faptul ca o firma serioasa care activeaza in acest domeniu, este tot timpul la dispozitia locatarilor, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, pe cand un administrator persoana fizica, fie este plecat in concediu, fie mai are in administratie si alte blocuri, si sunt sanse sa nu fie disponibil tot timpul pentru locatari.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…