Ce este o sera?

0 Shares
0
0
0

Sera este o constructie speciala cu acoperis si cu pereti din sticla sau din material plastic (folie sera) pentru adapostirea si cultivarea plantelor care nu suporta frigul. Putem spune ca sera este o incapere special amenajata care serveste pentru adapostirea si cultivarea plantelor.

In ultimii ani, vedem din ce in ce mai des faptul ca agricultorii au inceput sa renunte la sticla si sa foloseasca folie sera
pentru peretii acesteia, iar acest lucru este cat se poate de firesc, datorita numarului mare de beneficii oferite de catre o asemenea folie.

Durabila, transparenta si protectoare, folia de sera din policarbonat, are multe proprietati, ceea ce o face sa fie solutia ideala pentru proiectarea si construirea serelor. Iata in continuare alte avantaje ale foliei din policarbonat:

Rezistenta la socuri

Spre deosebire de sticla, materialul plastic (iar aici includem si folia din policarbonat) poate rezista la lovituri de mingi de fotbal, grindina si chiar roci, toate acestea fara ca folia sa se confrunta cu probleme precum rupere sau afisare a altor semne de deteriorare.

Acest lucru este ideal daca aveti copii sau nepoti care iubesc sa se joace in aer liber. Cu serele de sticla, exista intotdeauna un element de risc, cu potentialul de sticla spart. Chiar si cei mai atenti gradinari sau horticultori pot sparge accidental un perete din sticla al unei sere, insa cu o folie sera acest lucru nu este posibil.

Sezonul de crestere extins

Beneficiile materialelor din policarbonat au un impact semnificativ asupra performantei globale a unei serii, ceea ce duce in primul rand la un sezon de crestere prelungit. Acest lucru va permite sa obtineti mai mult din plantele si legumele dvs. pe tot parcursul anului.

Un sezon de vegetatie extins va va permite sa recoltati mai multe legume sau fructe pentru tot timpul si banii pe care ii investiti. Daca aveti de gand sa vindeti orice horticultura, atunci productia de un an este exact ceea ce aveti nevoie!

Un sezon de vegetatie extins natural inseamna o incalzire artificiala mai mica; economisirea energiei electrice, bani si cel mai important timp!

Instalare mai rapida

Un alt avantaj semnificativ este faptul ca serele care nu au peretii din sticla ci din folie, pot fi instalate relativ repede. Daca doriti o asamblare rapida si simpla, o sera care are peretii din folie de policarbonat ar fi gata de facut intr-o singura o zi. O sera de sticla cu dimensiuni similare ar necesita mult mai mult timp si efort.

Mai multa durata

Caracteristicile materialului policarbonat ne arata faptul ca o asemenea sera va dura mai mult timp. Materialul este, de asemenea, mai rezistent decat sticla, ceea ce ii permite sa aiba o durata de viata indelungata pana cand se va deteriora. Deoarece policarbonatul este mult mai usor decat sticla, este mult mai usor sa se potriveasca pentru orice tip de sera, si sa se poata manipula cu o foarte mare usurinta.

Rezista condensarii si apei

Acest material deosebit este excelent la rezistenta la apa, ceea ce inseamna ca condensul din interiorul serii este rar. Cand este instalat corect, acesta va mentine apa din afara departe de plante.

Material rezistent la intemperii

Serele sunt expuse in permanenta la conditiile meteorologice si, prin urmare, necesita un material rezistent la intemperii pentru a preveni intarirea sau ingalbenirea. Folosind o folie sera de cea mai buna calitate, cu pereti dubli, insotit de un strat exterior rezistent la UV, durata de viata a serei va fi indelungata.

Material eficient din punct de vedere energetic pentru pastrarea caldurii in interior

Una dintre functiile unei sere este de a le oferi plantelor tinere un mediu cald in care sa creasca, chiar si atunci cand vremea exterioara este rece.

Foliile de cea mai buna calitate din policarbonat pastreaza caldura prinsa in interiorul serei, facand-o o optiune eficienta din punct de vedere energetic pentru constructia de sera. De asemenea, ajuta la transferul caldurii de la soare in spatiul interior, astfel incat plantele in crestere pot sa prospere.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai mari avantaje pe care le poate avea o sera cu peretii din folie de policarbonat, in fata unei sere cu peretii din sticla. Tinand cont de aceste detalii, este firesc ca agricultorii sa prefere serele cu pereti din folie policarbonata.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…