Cum se aleg suruburile pentru acoperisuri?

0 Shares
0
0
0

Instalarea unui nou acoperis metalic sau a unui panou de perete pe o casa rezidentiala, o cladire comerciala sau comerciala necesita o foarte mare grija, precizie si, bineinteles, instrumentele potrivite. Indiferent de structura, veti descoperi probabil ca alegerea dispozitivului de fixare mecanica corect joaca un rol-cheie in performanta, durabilitatea si eficacitatea pe termen lung a proiectului.

Multe panouri metalice de acoperis si de perete, de fapt se bazeaza pe folosirea elementelor de fixare mecanice de calitate pentru a asigura componentele unei structuri, iar aici putem da drept exemplu un surub pentru acoperis.

Pentru a garanta o fixare rezistenta si etansa, utilizatorul trebuie sa aleaga un tip de fixare compatibil adecvat pentru constructia metalica specifica, asigurand astfel beneficii asteptate, cum ar fi eficienta energetica, ciclul de viata prelungit si chiar scaderea facturilor de asigurare pentru proprietar.

Ce optiuni de fixare exista?

Inainte de a selecta elemente de fixare pentru proiect, este important ca proiectantul sau instalatorul sa inteleaga diversele materiale si optiuni disponibile. De obicei, este necesar un raspuns pentru toate intrebarile urmatoare:

  • Ce tip de material si strat de acoperire este potrivit pentru aceasta aplicatie?
  • Ce tip de cap este necesar? Trebuie sa fie vopsit acoperisul?
  • Am nevoie de o masina de spalat? Daca da, ce material ar trebui sa folosesc?
  • Ar trebui sa folosesc scule profesionale pentru suruburi?
  • Ce numar de thread trebuie sa specific?
  • Cat de mare trebuie sa fie dispozitivul de fixare?

Selectati un element de fixare pe baza materialului

Majoritatea elementelor de fixare sunt realizate din metal acoperit, dar atat tipul de metal cat si stratul de acoperire trebuie sa fie alese pe baza materialelor pe care le fixeaza fasciculul. Actiunea galvanica intre metale diferite poate provoca defectiuni premature si poate conduce la scurgere.

Chiar si suruburile din otel inoxidabil se vor coroda grav in conditiile drepte. In cazul unei expuneri extreme, uneori cea mai buna optiune este utilizarea suruburilor galvanizate si planul de a le inlocui la o data ulterioara cu un surub mai mare odata ce zincul a fost epuizat.

Consideratii privind suruburile cu auto-foraj

Masinile automate au un burghiu incorporat si nu necesita o gaura pre-gaurita. Desi auto-drillers salva instalatorul de pasul de foraj o gaura, acestea nu sunt intotdeauna o idee buna.

Spatiul disponibil intre spatele gaurii si urmatoarea restrictie fizica trebuie sa fie cel putin la fel de mare ca bitul insusi sau firele nu se vor angaja.

De asemenea, efectuarea unei gauri permite o inspectie rapida pentru a se asigura ca gaura este in pozitia corecta, iar straturile sunt aliniate si paralele. In general, masinile de gaurit autopropulsate sunt utilizate atunci cand trec printr-otel subtire in otel gros, iar masinile sunt utilizate la fixarea a doua straturi de gabarit subtire.

Saibe

Elementele de fixare pot fi utilizate cu sau fara saibe. In timp ce saibele de plastic contribuie la prevenirea scurgerilor, nu sunt necesare pe conexiuni structurale. Cand utilizati saibe, este important sa inspectati vizual surubul dupa instalare pentru a va asigura ca acestea sunt comprimate corespunzator si nu sunt indoite.

Materialele plastice expuse in general se degradeaza atunci cand sunt expuse la lumina ultravioleta. In plus, utilizarea saibelor de neopren poate fi impiedicata de liste de materiale restrictionate sau de “liste rosii”. Capetele de strangere pot fi fabricate din materiale diferite decat celelalte suruburi, capetele ZAC de lunga durata fiind cel mai frecvent exemplu.

Conteaza numarul pe inch

Numarul de fire per inch sau TPI trebuie, de asemenea, luat in considerare. Cel mai frecvent, dispozitivele de fixare sunt instalate mai intai prin stratul subtire si prindeti in stratul mai gros, tragand straturile impreuna. Prin urmare, selectarea TPI este, de obicei, determinata de grosimea stratului mai gros. In general, TPI este aproape de gabaritul metalului pentru otel de masurare si mai mare pentru placa si foaie.

Lungime

De asemenea, dispozitivul de fixare trebuie sa fie suficient de lung pentru a actiona pe deplin toate straturile de material, plus lungimea burghiului in cazul autoprelucrarii. In general, acesta este rotunjit pana la urmatoarea jumatate sau sfert de inch.

Cu toate acestea, cu cat surubul este mai lung, in timpul conducerii este produsa o presiune mai torsiva, iar in cazul unor dispozitive de fixare foarte lungi, aceasta poate rupe dispozitivul de fixare sau poate genera o vibratie, ceea ce duce la instalarea necorespunzatoare. Prin urmare, otelul inoxidabil cu saibe de dimensiuni mari este adesea folosit pentru suruburi lungi pentru o rezistenta si o protectie sporita.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…