Ce putem vizita in Bulgaria?

0 Shares
0
0
0

Romanii care isi doresc sa viziteze o tara straina, insa care nu sunt dispusi sa cheltuiasca o avere pentru o vacanta in strainatate, isi pot indrepta atentia spre Bulgaria. Tara vecina are o multime de locuri interesante de vizitat, iar in continuare vom vorbi despre cateva dintre acestea.

Daca si dvs. doriti sa vizitati Bulgaria, atunci puteti alege sa vizitati Manastirea Rila, cel mai vechi centru religios din lumea slava, pentru a aprecia armonia dintre arhitectura si pictura. Studentii Sf. Ivan din Rila au construit manastirea in secolul al X-lea langa pestera si mormantul ascetului pustnicului.

Acest site Patrimoniului Mondial este un centru cultural si spiritual al constiintei nationale bulgare. Biserica principala are fresce frumoase si un iconostas in aur, faimos pentru sculpturile din lemn. Nu ratati crucea lui Rafail in muzeul manastirii, care descrie 104 scene religioase si include 650 de figuri miniatura.

La sfarsitul secolului al XVIII-lea, un calugar numit Rafail folosea lentile de marire pentru a crea crucea de lemn. A fost nevoie de o perioada de 12 ani pentru a termina crucea, iar lucrarea l-a costat vederea.

Totodata, in tara vecina puteti sa vizitati cel mai mare parc national al Bulgariei, Parcul National Rila, plin de rauri meandre si puteti alege chiar o excursie 5 Lacuri Rila. Lacurile au o origine glaciara si sunt situate pe terase diferite de la 2100 m pana la 2500 m deasupra nivelului marii

Puteti vedea deasemenea munti in miscare si bogata fauna salbatica. Amplasat pe cea mai inalta zona montana din Balcani, parcul acopera 81.046 de hectare (200.269 acri) si atinge inaltimi de 3.000 m (9.800 ft). Petreceti timp de drumetii prin peisaj si observand unele dintre cele 172 de specii de animale, inclusiv ursi si pasari abundente de prada. Alternativ, puteti sa va alaturati activitatilor naturale ghidate, cum ar fi calarie, camping si schi.

In cazul in care doriti, puteti sa vizitati si alte locuri din tara vecina, iar Sofia (capitala tarii) poate reprezenta un punct de atractie. Sofia este veche, locuinta umana dateaza de peste 30.000 de ani, devenind a doua cea mai veche din Europa.

Printre locuitorii timpurii s-au numarat tracii si celtii, urmati de romani care au facut din Sofia cel mai important oras din regiune. Acesta a fost tinut de turci timp de mai multe secole pana cand a devenit capitala unei Bulgarii independente.

Aceasta lunga si distinsa istorie inseamna ca exista multe de vazut in timpul unei vizite in oras. Unul dintre primele locuri pe care le puteti vizita este Catedrala neo-bizantina Alexander Nevsky, una dintre cele mai mari biserici ortodoxe orientale din lume. Peretii sunt decorati cu picturi frumoase de scene religioase si sfinti. Cupola exterioara aurita se evidentiaza in orizontul orasului.

Alte site-uri includ ramasitele subterane ale cetatii din Serdika, iar pasajul trebuia sa treaca de la presedintie la Consiliul de Ministri. Puteti deasemenea sa facti o vizita la Muzeul National de Arheologie cu colectii din vechea Tracie, pana in Evul Mediu.

Deasemenea, puteti alege sa vizitati orasul Burgas, care este un oras relativ mic care poate fi usor explorat pe jos si ofera un echilibru bun de istorie, locatii pe plaja si cumparaturi. Parcul de pe litoral este un loc minunat pentru un picnic sau o plimbare pe plaja, iar briza de mare il impiedica sa devina prea fierbinte chiar si in timpul verii.

Veliko Tarnovo poate sa reprezinte o alta destinatie de vacanta ideala daca alegeti sa vizitati Bulgaria. Acest oras va poate impresiona cu o istorie bogata de 7.000 de ani si numeroase biserici. Orasul este situat pe raul Yantra si a fost capitala celui de-al doilea imperiu bulgar.

Pentru iubitorii de vin, o excursie de o zi la Winery Maryan este cu siguranta recomandata in timp ce stati la Veliko Tarnovo. Crama este la doar 45 de minute de oras, in apropiere de orasul Maryan si ofera sansa de a incerca o serie de vinuri diferite.

Deasemenea, orasul Ruse poate fi un alt loc interesant pe care il puteti vizita in tara vecina. Ruse are peste 300 de cladiri istorice si este cunoscuta sub numele de “Little Vienna” datorita numarului de cladiri neo-baroce si neo-rococo raspandite in jurul strazilor sale.

In cazul in care doriti sa vizitati litoralul Bulgaresc, atunci cel mai probabil veti merge la Varna, iar in acest oras veti putea vedea o multime de lucruri interesante. Catedrala din Varna este cea mai veche din Bulgaria, datand din 1886 si este cea mai mare catedrala de pe coasta Marii Negre. Este resedinta episcopiei din Varna si Preslav si este unul dintre simbolurile orasului. Acesta contine o serie de icoane pictate manual si scene din viata lui Isus, care merita vazute.

Ei bine, acestea sunt cateva puncte de atractie ale tarii vecine, insa in cazul in care doriti o experienta de neuitat in Bulgaria, puteti alege sa vizitati tara prin intermediul unei agenti precum Oxygentour, iar astfel veti urma diferite circuite prin tara.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…