Ce sa iei in considerare inainte de a cumpara un telefon mobil folosit?

0 Shares
0
0
0

Este esential sa verificati IMEI pentru a verifica daca nu a fost raportat furat sau pierdut. Se interogheaza baza de date cu lista neagra a computerului. In plus, AICI cateva sfaturi pentru a evita caderea in inselaciune.

Cumpararea unui telefon mobil folosit, daca este in stare buna, poate fi o alternativa buna, mai ales atunci cand cauti sa faci un salt calitativ fara a neglija buzunarul.

Iata cateva lucruri de baza de care trebuie sa tii cont inainte de a achizitiona echipamente second-hand:

  1. Stiti ce cautati?

Poate parea evident, dar nu este. Utilizatorii sunt adesea auziti cerand recomandari de “cel mai bun telefon” sau “cel mai practic”. Nu exista un singur raspuns. Totul va depinde de utilizarea care va fi data mobilului si de cererea utilizatorului, desigur.

Daca scopul este sa-l utilizati pentru a face fotografii si videoclipuri, atunci prioritatea va fi camera. In acest sens, trebuie sa luati in considerare rezolutia, diafragma obiectivului, precum si cantitatea si calitatea lentilelor telefonului.

Daca, pe de alta parte, prioritatea este ca telefonul mobil sa aiba o baterie care dureaza toata ziua, atunci trebuie sa va concentrati asupra capacitatii si sa evaluati daca are incarcare rapida. Pentru toate acestea, este esential sa consultati caracteristicile tehnice ale mobilului inainte de a-l cumpara. Aici, gasesti un ghid cu cateva aspecte care ar trebui analizate in detaliu. Vezi aici pret Xiaomi! 

  1. Modelul

Este recomandabil sa cumparati echipamente care nu au mai mult de unul sau doi ani de la varsta de aparitie a mobilului, altfel exista mai multe sanse ca bateria sa fie foarte uzata sau sa aiba alte inconveniente in functionarea sa.

Pe de alta parte, in Android exista actualizari ale sistemului de operare care nu ajung la modelele mai vechi, va exista software invechit si acest lucru implica faptul ca mobilul va fi mai vulnerabil la orice atac, deoarece nu va include cele mai recente patch-uri de securitate.

  1. Apeleaza la cunostinte
    Puteti apela la cunostinte, prieteni sau platforme de comert electronic. Unele platforme sunt specializate in segmentul de cumparare si vanzare a echipamentelor uzate, si unele ofera chiar si 90 de zile de garantie si expedieri gratuite; De asemenea, in majoritatea magazinelor de telefoane sh, echipamentul este verificat inainte de a-l pune in vanzare si se ofera o garantie.
  2. Verificati IMEI
    Cel mai bine este sa verificati personal echipamentul inainte de a-l cumpara. In acest caz, exista unele probleme care trebuie evaluate. Primul dintre acestea este IMEI, o serie numerica care serveste la identificarea fiecarei echipe.

Utilizatorii pot interoga o baza de date in cazul in care exista o lista neagra de numere IMEI apartinand telefoanelor care au fost raportate pierdute sau furate. Acest serviciu, furnizat de asociatia internationala GSMA, urmareste sa previna furtul si frauda cu telefoanele mobile.

Este o buna masura preventiva, desi aceasta baza de date nu include telefoane care nu au fost aprobate sau care au un IMEI alterat.

  1. Evaluati compatibilitatea
    Daca echipamentul a fost achizitionat in strainatate, este posibil – se intampla cu unele marci si modele – sa nu functioneze in tara in care va fi utilizat. Pentru aceasta trebuie sa decodificati frecventele care sunt folosite in tara si sa le contrastezi cu cele ale tarii respective. Aceste informatii se afla in manualul sau site-ul producatorului.
  2. Testati-va castile

Zona castilor este o zona sensibila si poate fi deteriorata. Se recomanda sa aduceti o casca si sa testati daca functioneaza.

  1. Verificati conectorul de incarcare
    Un alt punct sensibil al echipamentului este conectorul pentru a incarca bateria. Este esential sa testati daca acesta functioneaza, deoarece repararea acestui lucru ar fi dificila si costisitoare.

Gasiti informatii despre clone

Clonele sunt cele mai frecvente in ultima vreme, multe dintre companiile care vand telefoane sh, clarifica in anunt faptul ca nu este dispozitivul original, dar unii – cel mai rau – nu, aici sarcina de cautare si investigare revine doar cumparatorului.

In mod normal, dispozitivele Samsung sunt cele pe care le veti gasi in cea mai mare parte si in clone, exista clone chiar si pentru modelele nou aparute asa ca aveti grija la ceea ce cumparati, pentru nu fi dezamagit ulterior.

Importanta unui telefon mobil

In zilele noastre un telefon mobil este necesar pentru activittile cotidiene si ne sunt folositoare in multiple situatii. De la banala activitate de a suna pe cineva si pana la aplicatii precum monitorizarea alimentatiei sau gasirea unei locatii cu ajutorul gps, telefonul mobil a ajuns sa fie un accesoriu indispensabil pentru Mare majoritate a populatiei.

Tocmai din acest motiv, pentru ca toti sa aiba acces la un telefon mobil (nefiind deloc ieftin un model nou), au aparut si vanzarile second hand. Un telefon mobil second hand poate fi o alegere buna atunci cand bugetul pentru cumparare este limitat.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…