Cele mai des intalnite defectiuni ale telefoanelor mobile

0 Shares
0
0
0

Telefoanele mobile care se gaseau pe piata acum mai multi ani de zile, nu erau foarte performante, insa erau mult mai rezistente decat smartphone-urile care se gasesc pe piata in aceste vremuri.

Desi nu erau foarte performante, utilizatorii erau multumiti de faptul ca acestea erau rezistente, astfel ca puteau fi scapate chiar si de la etaj, ca ele functionau in continuare fara probleme.

Tinand cont ca in acea perioada la moda erau terminalele Nokia, cu siguranta in urma unei simple cazaturi, nu iti duceai telefonul la un service de reparatii Nokia, pentru ca telefonul tau se defecta.

Lucrurile nu mai stau asa in prezent, pentru ca indiferent de faptul ca detii un telefon Nokia, ca tot am dat exemplu acest producator, sau ca detii un dispozitiv al altui brand, in urma primului impact, daca dispozitivul nu este protejat, se va alege cu display-ul spart.

Aceasta este si cea mai intalnita problema a telefoanelor mobile. Dintre toate dispozitivele care ajung in service, cele mai multe au nevoie de o inlocuire display. Ei bine, in cazul in care utilizatorul nu si-ar neglija dispozitivul, si l-ar proteja cu accesoriile de protectie, in urma unor impacte, acestea ar functiona fara probleme in continuare.

Sunt insa si situatii in care telefaonele ajung la service pentru ca diferite butoane, precum cele de reglare a volumului, butonul prin intermediul caruia se porneste si se opreste dispozitivul, sau chiar si butonul home, nu mai functioneaza.

O astfel de problema este destul de des intalnita, asa ca daca si telefonul tau intampina o asemenea problema nu trebuie sa te panichezi, pentru ca o astfel de reparatie este destul de des intalnita.

Cu siguranta, atat pretul butoanelor respective, cat si pretul manoperei vor fi destul de mici, asa ca se merita sa iti repari telefonul, in cazul in care nu are si alte probleme de functionare.

De foarte multe ori, utilizatorii isi tin telefoanele mobile in zone in care praful se depune foarte usor, iar aceasta idee este una foarte rea. Praful depus va afecta microfonul sau difuzorul, iar acest lucru se va simti in momentul in care sunetul va avea o calitate foarte slaba in timpul unei convorbiri telefonice.

Intr-o asemenea situatie, trebuie dus dispozitivul la reparat la service, iar reparatia va consta in inlocuirea difuzorului sau a microfonului.
Aceste exemple de reparatii, fac parte din categoria reparatiilor hardware care pot fi efectuate asupra unui telefon mobil inteligent.

Sunt insa si situatii in care telefonul va fi supus unor reparatii de tip software, iar o astfel de reparatie ar fi aceea cand se va reinstala sistemul de operare al dispozitivului.

O asemenea reparatie se impune in situatia in care terminalul se blocheaza foarte des, se restarteaza singur, si functioneaza lent, chiar daca a fost resetat pentru a reveni la setarile din fabricatie.

O alta reparatie de tip software ar fi aceea in care telefonul este blocat intr-o anumita retea, iar specialistii de la service il vor debloca.

Din fericire, toate aceste tipuri de reparatii se pot efectua in orice service gsm.

0 Shares
You May Also Like
Review Samsung Galaxy J2 Core

BlogReview Samsung Galaxy J2 Core

Smartphone-urile sunt la momentul de fata cele mai cautate dispozitive de pe piata. Majoritatea magazinelor online care comercializeaza…