Cele mai frecvente probleme pe care le poate avea un autoturism

0 Shares
0
0
0

Despre masini nu putem decat sa spunem ca reprezinta o necesitate pentru fiecare dintre noi, si nu putem decat sa ne dam toata silinta pentru a le intretine corespunzator, pentru ca in caz contrar, pot aparea problemele, iar rezolvarea acestor probleme poate fi mai mult sau mai putin costisitoare in functie de marca si modelul masinii, dar si in functie de anul fabricatiei, tipul piesei, etc.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta cateva dintre cele mai frecvente probleme pe care le poate avea un autoturism, pentru ca in cazul in care detineti un autoturism, mai devreme sau mai tarziu este posibil sa treceti printr-o situatie similara. Iata asadar despre ce este vorba:

Lampi de avertizare aprinse in bord

Cea mai frecventa problema pentru proprietarii de masini, este o avertizare sau o verificare a motorului. Aceste lumini se aprind cand unitate de control al motorului detecteaza un cod de eroare declansat de un senzor. Intrucat exista mai mult de 200 de coduri de avertizare posibile, un mecanic profesionist completeaza o inspectie a luminii de avertizare este cel mai bun mod de a determina sursa si de a repara corect.

Economie slaba de combustibil

Cand motorul functioneaza eficient, arde combustibil intr-un ritm care ajuta la imbunatatirea economiei de combustibil. Cu toate acestea, mai multe parti ale sistemului de combustibil, cum ar fi filtrele de combustibil, filtrele de aer, senzorii de flux de masa si O2, in cele din urma, se vor murdari sau se vor uza.

Daca acest lucru se intampla inainte de a fi inlocuite, acesta vor determina motorul sa consume mai mult combustibil decat de obicei, insa la prima revizie cand se va face schimbul de ulei si filtre, se va remedia problema.

Probleme ale sistemului de franare

Ca orice alta piesa in miscare a masinii dvs., sistemul de franare este destinat sa se uzeze intr-o perioada de timp specificata. Franele sunt vitale pentru oprirea in conditii de siguranta, asa ca atunci cand prezinta simptome ale unor probleme, cum ar fi stoarcerea, scartaitul sau o pedala de frana moale – ar trebui sa fie inspectat de un mecanic profesionist cat mai curand posibil.

In timp ce probleme minore pot provoca zgarieturi sau zgomote, daca lucrurile sunt mai complicate, se pot produce accidente de circulatie datorita sistemului de franare defect.

Esecul alternatorului

Alternatorul este partea din vehiculul dvs. care mentine toate sistemele electrice in functiune odata cu pornirea masinii. De asemenea, este responsabil de furnizarea unei incarcari la bateria dvs. pentru a o mentine in conditii maxime.

Cand un alternator se defecteaza, acesta va determina bateria sa se uzeze prematur si vor aparea diferite alte probleme de pornire. Verificati intervalele de service recomandate si inlocuiti alternatorul cu un alternator de la dezmembrari Lilieci piese auto second hand , pentru a economisi ceva banuti, inainte de a se defecta pentru a evita aceasta problema.

Trepidari ale volanului

Probleme multiple pot provoca tremurarea volanului in timp ce conduceti. Daca se intampla imediat dupa pornirea masinii si inceperea conducerii, rulmentii rotilor sau componentele de suspensie deteriorate sunt adesea sursa. Daca se intampla la viteze mai mari, este de obicei o problema de echilibru a anvelopelor / rotilor.

Alunecare transmisie automata

Cand este intretinuta corect, o transmisie automata poate dura mai mult de 200.000 de mile fara probleme. Transmisia automata moderna este un sistem hidraulic format din mai multe garnituri, garnituri si linii care pot fi deteriorate, infundate cu resturi sau scurgeri.

Cand se intampla acest lucru, o transmisie va „aluneca” sau nu se va schimba fara probleme. Pentru a evita aceasta problema comuna a autovehiculului, mergeti periodic cu masina in service, si solicitati ca mecanicii sa verifice sistemul de transmisie al masinii.

Toate masinile necesita intretinere pentru a ramane functionale. Chiar si atunci cand ramaneti la curent cu serviciile de asistenta sugerate, cum ar fi schimbarile de ulei si rotirile anvelopelor, vor aparea probleme. Stilul de conducere sau modelul de masina poate lasa masina mai predispusa la anumite probleme decat altele.

Recomandare

In cazul in care detineti un autoturism de la un producator german de exemplu, iar aici ne regerim la producatorii auto renumiti precum (Mercedes, Audi sau BMW), stim cu totii ca piesele de schimb noi sunt scumpe si foarte scumpe, asa ca va recomandam sa va indreptati atentia spre dezmembrari Lilieci piese auto second hand, pentru a alege piese de schimb la preturi cat mai accesibile.

Pentru masini precum Opel sau Volkswagen, puteti opta si pentru piese noi, deoarece acestea sunt mai ieftine, insa puteti folosi deasemenea piese de la dezmembrari Lilieci.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…