Cum se poate curata acasa tapiteria masinii?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care detii un autoturism, cu siguranta cunosti faptul ca tapiteria masinii tale, este cartea acesteia de vizita.

In situatia in care tapiteria masinii tale este murdara, patata, imbacsita si are un aspect neingrijit, atunci cu siguranta vei lasa impresia ca esti un proprietar de autoturism care isi neglijeaza foarte mult masina.

In schimb, daca tapiteria masinii tale este intretinuta, este este curatata in permanenta de catre o firma de curatare tapiterie auto Bucuresti, sau chiar si daca este curatata acasa, atunci masina ta va arata faptul ca este ingrijita, va crea un ambient placut pentru a calatori in fiecare zi.

Trebuie mentionat faptul ca tapiteria masinii trebuie sa fie curatata macar odata pe an, pentru ca mirosurile neplacute sa fie eliminate, iar petele si murdaria sa dispara complet.

Daca vrei sa iti cureti tapiteria masinii, insa nu ai de gand sa iti duci masina la o firma specializata, sau la o spalatorie auto unde se curata si interiorul masinii, atunci cu siguranta ai posibilitatea sa iti cureti de unul singur acasa masina.

Vei putea sa folosesti un litru de apa fierbinte, doua linguri de detergent de vase care are o foarte mare putere de degresare, si doua linguri de soda de rufe, care contine carbonat de sodiu, si care poate sa curete foarte bine orice suprafata si poate indeparta petele de pe orice suprafata.

Ei bine, odata ce ai la dispozitie toate aceste trei componente, va trebui sa le ameseteci intr-un recipient cu atomizer. Odata ce aceste elemente sunt foarte bine amestecate, va trebui sa pulverizezi pe o carpa de microfobra, dupa care vei incepe sa cureti tapiteria auto.

Este foarte important sa aplici pe carpa si nu direct pe tapiterie, pentru ca in acest fel, tapiteria se va uda destul de tare, si va fi nevoie de mai mult timp ca aceasta sa se usuce complet. In caz contrar, se vor putea crea mirosuri foarte neplacute.

Vei putea deasemenea sa gasesti tot felul de solutii speciale pentru curatarea tapiteriei, asa ca nu vei mai fi nevoit sa iti compui tu solutie, iar modul de actionare asupra tapiteriei va fi identic cu modul de actionare prezentat anterior.

Inainte insa de a incepe operatiunea de curatare a tapiteriei, va trebui sa aspiri foarte bine atat scaunele din fata cat si bancheta din spate, pentru a elimina toate reziduurile de pe material, dar si pentru a elimina praful imprimat in tapiterie.

Vei putea sa folosesti o carpa de plastic pentru a sterge praful si de pe bordul masinii, dar si de de celelalte suprafete din plastic, iar apoi, vei putea incepe munca de curatare a tapiteriei.

Este foarte important ca dupa finalizarea operatiunii de curatare, sa iti lasi masina sa se usuce in interior, insa in acest timp, poti sa lustruiesti si bordul cu un silicon de bord.

Asadar, dupa cum se poate observa, poti sa iti cureti tapiteria, si sa iti lustruiesti bordul masinii chiar si singur, acasa, fara a mai fi nevoit sa apelezi la o firma de specialitate.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…