Cum ajung strainii in cele mai frumoase locuri din Bucuresti?

0 Shares
0
0
0

In fiecare zi, pe aeroportul Henri Coanda din Otopeni, sosesc o multime de cetateni straini, care fie isi doresc sa ajunga la diferite intalniri de afaceri in Bucuresti, fie vin pentru a participa la diferite evenimente, sau pur si simplu isi doresc sa viziteze capitala Romaniei.

Bucurestiul are o multime de obiective turistice spre care strainii isi pot indrepta atentia, insa acestia trebuie sa opteze pentru best rent a car services, pentru a ajunge de la un obiectiv turistic la altul.

Firmele de inchirieri auto detin atat masini economice de inchiriat, care sunt ideale pentru turistii cu buget limitat, cat si masini de lux, care sunt preferate de catre acei turisti care au un buget nelimitat. Acestia isi doresc masini cu dublu climatronic, cu senzori de parcare, cu navigatie si cu o multime de alte dotari.

Ei bine, revenind la capitala, in continuare vom prezenta cateva obiective turistice spre care isi pot indrepta atentia turistii straini.

Casa Presei Libere

Un edificiu impresionant care se afla in partea de nord a orasului, din 1956, Casa Scanteii (asa cum este inca cunoscuta universal) a fost proiectata de arhitectul Horia Maicu. Cladirea este o replica mai mica a Universitatii Lomonosov din Moskow – Rusia (inaugurata in 1953).

Intre 1956 si 1989, Casa Presei Libere a gazduit aproape toate presele de capital din Romania si sediile companiilor de presa. Astazi, Casa Presei Libere indeplineste cam aceeasi functie, dar aripa sudica este acum casa Bursei de Valori Bucuresti.

Casa Presei Libere este un obiectiv turistic spre care strainii care ne viziteaza tara isi pot indrepta atentia. Acestia pot incepe din acest punct, vizitarea orasului.

Arcul de Triumf

Construit initial din lemn in 1878 pentru a onora soldatii romani care au castigat razboiul de independenta, Arcul de Triumf al Bucurestiului a fost refacut in 1922 si redecorat in 1936 cu reliefuri de baza sculptate in granit aduse din Deva (Transilvania). Proiectat de arhitectul Petre Antonescu, Arcul are o inaltime de 89 de metri.

O scara interioara permite vizitatorilor sa urce in partea de sus pentru o vedere panoramica a orasului.

Sculpturile care decoreaza structura au fost create de artisti romani de frunte, printre care Ion Jalea, Constantin Medrea si Constantin Baraschi. In zilele noastre, foarte multi turisti straini, dar si romani din provincie, aleg sa isi faca poze la Arcul de Triumf atunci cand viziteaza Bucurestiul.

Acei turisti care isi doresc sa viziteze acest obiectiv turistic, cu siguranta au nevoie de o masina inchiriata pentru a ajunge din Otopeni, de la aeroport, la acest obiectiv turistic.

Calea Victoriei

Calea Victoriei este cea mai veche si probabil cea mai fermecatoare strada din Bucuresti. Proiectata in 1692 pentru a conecta Curtea Domneasca Veche cu Palatul Mogosoaia, strada (denumita initial Podul Mogosoaiei) era initial pavata cu grinzi de stejar.

Strada a devenit Calea Victoriei in 1878, dupa victoria Razboiului de Independenta din Romania. Intre cele doua razboaie mondiale, Calea Victoriei s-a dezvoltat intr-una dintre cele mai la moda strazi din oras.

Plimbati-va pe aceasta strada de la Piata Victoriei pana la Piata Natiunilor Unite pentru a descoperi unele dintre cele mai uimitoare cladiri din oras, inclusiv Palatul Cantacuzino, Piata Revolutiei, Clubul Militar, Palatul Bancii de Economii Nationale si Muzeul National de Istorie.

De-asemenea, mentionam faptul ca este indicat sa optati pentru best rent a car services, pentru a sosi in acest loc al capitalei, cu o masina inchiriata.

Palatul Cantacuzino

Grigore Cantacuzino a fost considerat a fi unul dintre cei mai bogati cetateni ai Romaniei in 1899. Ca prim ministru, a fost dorinta sa de a avea cea mai eleganta resedinta din Bucuresti.

Folosind proiectele arhitectului Ion Berindei, Palatul Cantacuzino a fost construit intre 1898 si 1900 in stil francez eclectic.

Combinand un stil arhitectural neoclasic cu elemente art nouveau, acesta ofera balcoane din fier forjat, ferestre arcuite inalte si o portiera (o usa eleganta din fier forjat) flancat de doi lei.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai interesante locatii din capitala, pe care cu siguranta turistii straini dar si romanii din provincie isi doresc sa le vada.

Dat fiind faptul ca discutam despre un oras mare, un oras cu multe obiective turistice rasfirate, astfel ca un obiectiv turistic poate fi amplasat in zona de nord a capitalei, in timp ce un alt obiectiv turistic poate fi amplasat in zona de sud, este necesar ca turistii sa inchirieze masini pentru a se deplasa prin capitala, si pentru a ajunge sa vada cele mai importante atractii ale capitalei.

Din fericire, inchirierea unei masini este o misiune facila, astfel ca turistii trebuie sa caute doar best rent a car services, iar atunci cand vor gasi cea mai serioasa firma de inchirieri auto, trebuie sa decida daca isi doresc o masina de lux sau o masina economica pentru a vizita capitala.

0 Shares
You May Also Like