Ce activitati puteti desfasura in Delta Dunarii?

0 Shares
0
0
0

Dunarea curge pe o distanta de 2860 km, izvorand din Muntii Padurea Neagra, pana la Marea Neagra, unde curge prin cele trei brate care cuprind o zona cu o biodiversitate rara.

Pasari foarte interesante (peste 320 de specii), precum si pelicani, cormorani, egrete si altele, impreuna cu 133 specii de pesti dau valoare si importanta economica zonei.

1830 de specii de arbori si plante, peste 2.400 de specii de insecte, 11 specii de reptile si 44 de specii de mamifere – toate fac din Delta Dunarii un loc special care trebuie pastrat si, bineinteles, vizitat.

Deci nu ar trebui sa fie o surpriza sa aflam ca Delta Dunarii este una dintre cele mai populare destinatii de vara din Romania, iar turistii romani si straini cauta cele mai bune oferte de cazare Delta Dunarii.

Fie ca stai langa piscina sau in hamac, ascultand ciripitul pasarilor, savurezi o oala gustoasa cu ciorba de peste sau te relaxezi pe o barca manevrata pe lacuri si canale in cautarea pelicanilor si lebedelor, exista intotdeauna ceva distractiv de facut.

Te trezesti la 5 dimineata pentru a vedea rasaritul sau pentru a merge la pescuit in ape calme, in oricare dintre acele momente descoperi ceva din farmecul acestui loc minunat.

Daca decideti sa alegeti Delta Dunarii ca urmatoarea dvs. destinatie de vacanta in Romania, avem cateva recomandari cu privire la lucrurile distractive pe care le-ati putea face in timp ce sunteti acolo, dupa ce ati ajuns la unitatea de cazare Delta Dunarii.

Gustarea bucatariei locale

Exista o zicala romaneasca ca cea mai buna ciorba de peste este facuta cu apa din Dunare. Este ceva care nu se mai aplica si, pana la urma, chiar daca fierbeti apa, nu ar trebui sa riscati sa o beti daca nu este absolut necesar. Ar trebui sa stiti totusi ca cea mai buna ciorba de peste este facuta pe malul apei.

Ciorba de peste este facuta din mai multe specii de peste si este servita facand suvita separata de pestele de pe un platou, impreuna cu sos de usturoi, polenta ( mamaliga ) si eventual ardei iute.

Priviti rasaritul si apusul soarelui

Pasarile si soarele creeaza un adevarat spectacol in Delta. Uneori, si tantarii apar, dar acestia apar candva in iunie si te fac sa crezi ca esti un actor in filmele de groaza.

Spectacolul este de neuitat la rasarit, iar apusul este, de asemenea, ceva ce nu ar trebui sa ratezi. Romanticii vor avea totul de castigat, iar cele mai romantice fotografii vor fi alese ca perfecte pentru unele like-uri suplimentare pe retelele de socializare.

Pur si simplu veti avea cateva amintiri frumoase din vacanta in Delta Dunarii cand va veti intoarce acasa, asa ca este indicat sa priviti cel putin un rasarit si un apus de soare in delta.

Mergeti la pescuit

Chiar daca nu sunteti un pescar amator, va va amuza probabil sa obtineti o tija de pescuit si sa testati cati pesti puteti prinde de fapt. Daca nu mergi sa pescuiti in apropierea hotelului, atunci puteti ruga un barcier sa va duca in cele mai bune locuri de pescuit.

Plecati in calatorii cu vaporul

Exista destule trasee turistice in Delta Dunarii. Barcagii va pot ajuta sa va plimbati de-a lungul canalelor, printre nuferi sau puteti sa va agatati in jurul lacurilor infundate de pelicani si alte pasari. Intrati in conversatie cu ei si pune-le intrebari.

Unii nu sunt prea vorbareti, dar daca stiti sa ii abordati, au o multime de povesti. Altii insa, sunt la fel ca adevarate enciclopedii.

Puteti merge in excursii cu barca in Crisan, Sulina, Sfantu Gheorghe, Murghiol sau Portita. La urma urmei, Delta fara barca este ca o prajitura fara crema. Este gustoasa, dar nu suficient de dulce.

Vizitarea lacurilor

O calatorie de acest gen se poate face cu o barca cu motor sau un caiac – in ambele cazuri, este recomandat sa optati pentru un tur cu ghid privat  care sa va satisfaca curiozitatea. Vizitarea lantului de lacuri dintre Crisan si Mila 23 este aproape un „necesar”; este reprezentativ pentru Delta.

Calatoria dureaza aproximativ 4 ore, dar va oferim un sfat: incercati sa o programati seara cumva, sa nu ratati apusul. Este un spectacol splendid de lumina si culoare, peste si cantari de pasari.

Traseul include lacuri precum La Amiaza, Bodaproste, Miazazi si Miazanoapte, Trei Iezere, Cazanele („Cazanele”) si Eracle. Si daca va place sa pescuiti, aici veti avea ocazia sa gasi o multime de pesti. De asemenea, puteti prelungi calatoria catre lacurile Fortuna si Barlanesti.

Plimbare prin Sulina

Sulina poate fi usor accesibila si tocmai de aceea a fost orasul marinarilor, piratilor si aventurierilor. O mare parte din marturia acelor vremuri poate fi vazuta si astazi, impreuna cu multe altele.

Alegeti o calatorie in Sulina si in aproximativ 6-8 ore veti afla multe lucruri despre istoria locala.

O plimbare pe malul marii al orasului (un loc de promenada), cele trei faruri sau catedrala Delta (asemanare izbitoare cu biserica germana de la fantanile Dunarii) sunt unele dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Delta.

Biserica greaca din 1868 (care este dedicata Sfantului Nicolae si adaposteste imaginea Fecioarei cu fata acoperita – icoana unica in Europa), si navigarea in Golful Musura sunt doar cateva dintre cele mai importante momente ale acestei calatorii.

0 Shares
You May Also Like