Cum iti alegi avocatul?

0 Shares
0
0
0

In viata de zi cu zi, poti sa treci prin foarte multe situatii, care sa te conduca mai apoi spre serviciile oferite de catre un avocat.

Ei bine, in cazul in care dintr-un motiv sau altul vei avea nevoie sa beneficiezi de serviciile unui avocat, atunci cu siguranta va trebui sa stii cum trebuie sa iti alegi avocatul, si de ce criterii trebuie sa tii cont pentru a alege cel mai bun avocat.

In primul rand, atunci cand trebuie sa iti alegi avocatul, trebuie sa te asiguri de faptul ca iti alegi un avocat care sa fie inscris in tabloul baroului din care face parte, baroul fiind component al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (U.N.B.R.).

Atunci cand vrei sa iti alegi avocatul, esti o persoana libera sa iti alegi orice avocat care indeplineste conditia mai sus mentionata. Mai trebuie sa stii faptul ca avocatul este obligat sa se supuna legii, statutului profesiei dar si codului dentologic.

Va trebui sa iti indrepti atentia spre acel avocat care sa fii sigur ca iti va promova in cel mai eficient mod drepturile, va trebui sa fii sigur ca avocatul pe care il vei alege iti va apara cat se poate de bine drepturile si libertatile, dar si interesele legitime.

Pentru a alege un avocat, ai putea vizita de exemplu o casa de avocatura, iar odata ce te prezinti la casa de avocatura si iti prezinti problema, vei putea fi indrumat de exemplu spre un avocat comercial, spre un avocat fiscal, spre un avocat drept civil, sau spre orice tip de avocat ai nevoie.

Aceasta poate sa fie una dintre cele mai inspirate decizii pe care le-ai putea lua, pentru ca in cadrul unei case de avocatura lucreaza numai avocati foarte buni, avocati cu experienta, si avocati care in mare parte si-au castigat toate procesele pana in prezent.

In cazul in care nu ai de gand sa iti cauti avocatul la o casa de avocatura, ar trebui sa cauti referinte despre avocatii de la tine din oras, pentru a stii spre ce avocat trebuie sa iti indrepti atentia.

Aici iarasi este foarte important de mentionat faptul ca avocatii se pot specializa in anumite domenii, exact cum am precizat ceva mai sus in articol, astfel ca poate vei gasi un avocat foarte bun care sa iti apere dreptul civil.

Vei putea sa gasesti avocati comerciali foarte buni, si care sa castige toate procesele in care sunt implicati privind partea comerciala, insa care daca ar trebui sa te reprezinte intr-un alt tip de proces, nu ar mai avea atat de mult succes.

Tocmai de aceea, atunci cand cauti referinte despre un avocat, trebuie sa te interesezi si in ce tipuri de procese a fost mai des implicat, pentru a stii daca ai gasit sau nu avocatul pe care il cautai.

Iarasi este foarte important ca orice avocat vei alege, sa ii oferi toate informatiile necesare pentru a te putea reprezenta in fata legii, si este extrem de important ca informatiile sa fie cat se poate de corecte.

Asadar, de aceste detalii ar cam trebui sa tii cont atunci cand iti alegi avocatul, pentru a face alegerea cea mai buna din toate punctele de vedere.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…