Cum sa selectati pompa de apa submersibila potrivita pentru nevoile pe care le aveti?

0 Shares
0
0
0

Pompele de apa submersibile sunt ideale pentru irigarea sau drenarea unei suprafete mici, cum ar fi un iaz din curtea din spate. Acestea functioneaza prin pomparea apei de suprafata si in rezervoare supraterane. Aceste pompe functioneaza cel mai bine in zonele cu cel putin 1,5 metri de apa subterana naturala si fara risc de inghet.

Daca aceste conditii nu exista acolo unde doriti sa utilizati pompa submersibila, este posibil sa aveti nevoie in schimb de un model suprateran. Inainte de a cumpara o pompa de apa submersibila, ar trebui sa va acordati ceva timp pentru a va cerceta optiunile.

Exista multi producatori si modele diferite din care puteti alege, fiecare cu propriul set de argumente pro si contra. Cititi mai departe pentru a afla cum sa selectati pompa de apa submersibila potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

Luati in considerare mediul de lucru al pompei submersibile

Mediul de lucru al pompei va avea un impact asupra durabilitatii, duratei de viata si a altor factori de performanta. Exista cateva lucruri care trebuie luate in considerare atunci cand se analizeaza mediul de lucru al pompei:

– Tipul de montaj al pompei

– Materialele folosite in constructie

– Capacitatea pompei

Atunci cand selectati o pompa, trebuie sa luati in considerare si spatiul in care o veti monta. Unele pompe se monteaza pe sol, in timp ce altele se monteaza pe perete. Asigurati-va ca selectati o pompa care sa se potriveasca in locul in care doriti sa o montati. Materialele utilizate in constructie pot avea, de asemenea, un impact asupra performantei unei pompe.

De exemplu, pompele din gama inferioara folosesc adesea materiale din plastic, care se pot deteriora in timp si pot duce la o defectiune timpurie. Daca doriti ca pompa dvs. sa dureze, ar trebui sa cautati una care este fabricata din materiale durabile. De asemenea, ar trebui sa va uitati la capacitatea pompei.

Capacitatea se refera la cantitatea de apa pe care pompa o poate pompa pe ora. Daca va depasiti capacitatea pompei, aceasta va functiona la cald, ceea ce va duce la o durata de viata mai scurta si la o performanta redusa.

Cum sa alegeti o pompa submersibila?

Acum ca stiti ce sa cautati la o pompa submersibila, este timpul sa alegeti una. Incepeti prin a selecta o pompa cu un debit care sa corespunda nevoilor dumneavoastra. Apoi, ar trebui sa va uitati la presiunea, latimea si inaltimea pompei.

O pompa cu o presiune, o latime si o inaltime mare va functiona bine in zonele cu presiune ridicata a apei sau intr-un put adanc. In cele din urma, asigurati-va ca selectati o pompa cu materiale, cai putere si temperatura de functionare adecvate.

Regula de baza: Puterea si dimensiunea rezervorului

Atunci cand selectati o pompa submersibila, ar trebui sa luati in considerare mai intai puterea pompei. Puterea pompei se refera la energia pe care o extrage de la sursa de alimentare, de obicei electricitate sau gaz.

Ar trebui sa selectati o pompa care poate extrage cea mai mica cantitate de energie de la sursa de alimentare, iar o pompa apa submersibila 32m 0,75kW Micul Fermier poate fi solutia optima. Marimea rezervorului pompei submersibile va determina cat de multa apa poate contine. Ar trebui sa selectati o pompa submersibila cu o dimensiune a rezervorului care sa corespunda nevoilor dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…