Cum utilizez solutia tonica?

0 Shares
0
0
0

Iti mai amintesti varsta adolescentei cand speram cu totii ca solutia aceea plina de alcool careia ii spuneam toner, ne va sterge in mod miraculos acneea de pe fata, peste noapte. Ei bine, vremurile acelea sunt de mult apuse, deoarece industria produselor de infrumusetare s-a dezvoltat foarte mult, in topul preferintelor fiind produsele cosmetice coreene. Realizate din ingrediente naturale, produsele au cucerit utilizatorii cu efectele spectaculoase si cu accesibilitatea acestora.

Ce este mai exact tonerul pentru fata?

Tonerul facial este practic un pas intermediar in rutina de ingrijire a pielii. Este menit sa fie folosit dupa curatarea fetei, dar inainte de a utiliza serul sau crema hidratanta.

,,Din punct de vedere istoric, tonerele au fost folosite ca o modalitate de a echilibra pH-ul pielii dupa ce ai folosit un produs de sapun alcalin pentru curatare”, spune Rebecca Kazin, dermatolog in Washington, DC. Acum, pe masura ce produsele de curatare tind sa fie mai echilibrate si mai blande cu pH-ul, efectele solutiilor tonice s-au inmultit, astfel oferindu-ne o gama larga de produse de unde putem alege ceea ce ni se potriveste cel mai bine.

Ce poate face tonerul pentru pielea ta?

Solutiile tonice pentru fata pregatesc pielea pentru hidratarea ce urmeaza, in timp ce te scapa de excesul de sebum si murdarie sau de resturile de machiaj de pe fata dupa ce ai curatat-o in prealabil, spune dr. Kim. Dar nu reprezinta un inlocuitor pentru primul pas in rutina de ingrijire si anume cel de curatare a fetei. Ganditi-va la solutiile tonice ca la un bonus, o curatare mai amanuntita, nu la o scurtatura a rutinei de ingrijire a pielii.

Tonerele facute in zilele noastre isi depasesc rolul de baza de extra-curatare si echilibrare a ph-ului pielii. In functie de ingredientele pe care le contin ele contribuie la combaterea multor alte probleme cu care ne confruntam zi de zi cum ar fi – pielea uscata sau acneea sau chiar imbatranirea prematura.

La fel ca predecesorii lor, unele tonere inca sunt formulate pentru tenul gras. Un toner cu o combinatie de acizi glicolici si salicilici poate contribui la matifierea unui ten gras pe tot parcursul zilei. Dar acum exista tonere si pentru celelalte tipuri de piele. Astfel ca, daca te confrunti cu un ten uscat, exista si pentru tine un toner, poate chiar un hibrid intre toner si ser cu texturi mai dense, de gel sau chiar lotiune care vin sa hidrateze in timp ce iti ofera extra curatare.

Cum utilizezi o solutie tonica?

Din fericire, utilizarea tonerului este foarte simpla. Folosind o discheta demachianta, toarna peste aceasta tonerul si sterge-ti bine fata, gatul si pieptul cu ea. Nu uita! Folosim tonerul dupa ce ne-am curatat in prealabil si inainte de crema sau serul hidratant.

Tonerele pot fi utilizate de doua ori pe zi dupa curatare, atata timp cat pielea ta poate tolera formula pe care o folosesti.

Utilizeaza tonerul atat dimineata cat si seara. Daca constati ca pielea ti se usuca sau se irita, schimba tonerul sau foloseste-l mai rar, o data pe zi sau la doua zile.

Cine ar trebui sa foloseasca solutia tonica?

Chiar oricine!

Intrucat beneficiile solutiilor tonice pentru fata sunt la fel de vaste ca si beneficiile serurilor si cremelor de hidratare, singura ta sarcina este sa il gasesti pe acela potrivit tenului tau si problemelor cu care acesta se confrunta , iar apoi poti lasa magia sa se intample…

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…