Cum se alege un aparat de aer conditionat?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi ne dorim sa gasim cele mai eficiente solutii pentru a scapa de temperaturile caniculare de pe timpul verii, mai ales atunci cand suntem acasa.

Poate ca fiecare dintre noi avem racoare la locul de munca pe timpul verii, insa cu siguranta trebuie sa gasim solutii foarte bune pentru a lupta impotriva caniculei, iar o asemenea solutie ar consta in instalarea unui aparat de aer conditionat.

Odata ce ai ajuns si tu la concluzia ca ai nevoie de un aparat de aer conditionat, cu siguranta iti mai trebuie doar banii necesari pentru a achizitiona un asemenea aparat, dar si un specialist in instalare aer conditionat, care sa iti instaleze aparatul de aer conditionat.

Ei bine, trebuie insa mentionat faptul ca alegerea unui aparat de acest gen, trebuie facuta in cel mai inteligent mod, pentru ca fiecare trebuie sa isi aleaga un aparat care sa ii ofere rezultatele dorite.

Sunt multe persoane care atunci cand isi aleg aparatul tin mai intai cont de pret, iar aici gresesc foarte mult, pentru ca un aparat de aer conditionat ieftin, are sanse sa nu faca fata asteptarilor.

Asadar, pentru toti cei care intentioneaza sa isi cumpere un asemenea aparat, este indicat sa stie faptul ca in cazul in care isi doresc racorirea unei incaperi care sa aiba suprafata cuprinsa intre 10 si 25 mp, ar fi ideal un aparat de 9000 btu.

In situatia in care discutam despre suprafete care au intre 10 si 35 mp, atunci trebuie mentionat faptul ca aparatele care au capacitatea de 12.000 btu sunt cele mai indicate.

Daca discutam despre suprafete cuprinse intre 30 si 50 mp, atunci in mod evident ar fi ideal sa se opteze pentru un aparat de aer conditionat de 18 btu, in timp ce pentru spatii care au suprafata mai mare de 40 – 70 mp, ideale ar fi aparatele de aer conditionat care sa aiba capacitatea de 24.000 btu.

Cu alte cuvinte, in conditiile in care discutam despre instalarea unui aparat de aer conditionat intr-o locuinta normala, atunci pentru dormitoare in mod evident acele aparate de aer conditionat care au capacitatea de 9000 btu ar fi mai mult decat perfecte.

In conditiile in care discutam despre sufragerii, atunci cu siguranta aparatele de aer conditonat care au capacitatea de 12.000 btu sunt ideale, in timp ce daca discutam despre incaperi care au inaltimea mai mare de 3 metri, atunci putem spune ca ideal ear fi aparatele de aer conditionat de mare putere, cuprinse intre 18.000 si 24.000 btu.

Cei care intentioneaza sa opteze pentru un asemenea aparat de aer conditionat pentru acasa, ar mai trebui sa stie faptul ca nu este recomandata folosirea unui singur aparat de mare putere pentru a climatize tot apartamentul.

Asadar, acestea fiind spuse, cu totii ne dorim pentru acasa un aparat de aer conditionat, care sa ne ajute sa suportam mai bine caldurile infernale, insa dupa cum se poate observa, alegerea unui aparat de aer conditionat depinde de mai multi factori importanti.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…