Ce trebuie sa te intereseze cand cumperi un laptop second hand?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop, trebuie sa stii in primul rand de ce ai nevoie de un laptop, si trebuie sa stabilesti clar toate scopurile in care vei folosi echipamentul, si toate sarcinile pe care acesta le va avea de indeplinit, pentru ca doar in acest fel vei reusi sa faci cea mai buna alegere.

Pentru gamming, trebuie sa alegi un laptop anume construit in acest sens, pentru a face web design iti va trebui un laptop cu alte specificatii, pentru a naviga pe internet iti va trebui un laptop simplu iar exemplele pot continua la nesfarsit.

In functie de aceste aspecte, poti sa iti alegi un laptop nou, poti sa te orientezi spre laptopuri sh, sau de ce nu, poti sa iti indrepti atentia chiar si spre un laptop refurbished.

Daca iti doresti un produs mai ieftin, atunci iti vei alege un laptop second hand, insa alegerea acestuia va trebui sa depinda de anumite aspecte foarte importante.

In primul rand, va trebui sa iti faci o impresie generala privind echipamentul, asa ca va trebui sa il analizezi mai intai de toate din punct de vedere estetic, iar aici va trebui sa studiezi cu atentie colturile, ecranul sau perifericele acestuia, care trebuie sa se prezinte in cea mai buna stare.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il tratezi cu maxima seriozitate este CD-ROM-ul, asa ca pentru ca acesta sa fie verificat ar trebui sa introduce un CD, pentru a vedea cum functioneaza CD-ROM-ul.

Pentru a testa sunetul echipamentului, ar trebui sa deschizi de exemplu Youtube-ul, pentru a vedea cum se aude sunetul, iar in acest fel vei putea chiar si sa verifici calitatea placii video.

Mai mult decat atat, trebuie sa te intereseze foarte mult si bateria echipamentului, asa ca in conditiile in care lucrezi pe laptop, trebuie sa ai un echipament cu o baterie foarte buna, cum ar fi o baterie laptop Litiu-ion.

Ca sa alegi un laptop second hand de cea mai buna calitate, va trebui sa ii verifici acestuia si conectivitatea, pentru a vedea daca el se poate conecta la o retea de internet. Deasemenea, ar fi indicat sa verifici si daca toate porturile USB sunt functionale.

Mai apoi, va trebui sa tii cont si de brandul care a scos pe piata echipamentul, iar aici trebuie sa stii ca sunt o multime de producatori de top, printre care se numara si HP, Dell, Sony, Apple, Lenovo, Acer, etc.

Daca iti vei alege un laptop second hand din clasa business, vei putea face o alegere buna, pentru ca acesta va fi ieftin, rezistent, fiabil si durabil in timp fata de unul nou, de clasa medie.

Pe langa toate aceste detalii amintite pana acum in acest articol, mai trebuie sa te intereseze foarte mult si pretul atunci cand intentionezi sa iti cumperi un astfel de laptop. Sunt situatii in care un laptop second hand este chiar si cu 70% mai ieftin decat un laptop nou.

Asadar, aceste detalii sunt foarte importante, iar tu ca si utilizator trebuie sa tii cont de ele daca intentionezi sa iti cumperi un asemenea laptop.

 

 

0 Shares
You May Also Like
Despre realitatea virtuala

BlogDespre realitatea virtuala

Nu stim aproape nimic despre efectele pe termen lung ale realitatii virtuale asupra copiilor si asta ii ingrijoreaza…