Cum testezi o masina second hand?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care ai de gand sa iti cumperi un autoturism, cel mai bine ar fi sa iti indrepti atentia spre unul nou, iar in acest fel vei scapa de toate grijile.

Alegand sa iti cumperi un autoturism nou, nu vei avea nici o surpriza neplacuta precum aceea de a schimba o anumita piesa, sau nu vei avea probleme nici in ceea ce priveste noxele emise, sau orice alta surpriza neplacuta.

In cazul in care insa vei considera ca ti se potriveste mai bine o masina second hand, atunci cu siguranta va trebui sa ai foarte mare grija ce alegi, iar in continuarea acestui articol vom dezbate aceasta tema.

De ce este atat de important sa ai grija atunci cand iti alegi o masina second hand? Pentru ca exista persoane care cu asta se ocupa, si anume cu vanzarea masinilor second hand, iar acesti bisnitari auto incearca sa te convinga ca masina lor e cea mai buna, pentru a te determina sa o cumperi.

Ei bine, atunci cand ai de gand sa iti cumperi o masina second hand, in primul rand trebuie sa o verifici vizual pentru a nu prezenta urme de rugina, pentru a nu fi zgariata, sau pentru a vedea daca ceva nu este in regula.

Apoi, va trebui sa asculti putin sunetul motorului, iar in cazul in care conduci de ceva timp, chiar daca nu esti mecanic auto, cu siguranta iti vei da seama daca motorul are un sunet corect sau nu.

Dupa aceea, cel mai bine ar fi sa mergi cu masina in proba alaturi de vanzator, iar aici este recomandat sa mergi pe un drum cat mai rau, daca se poate pe un drum pietruit. De ce? Pentru ca doar pe un asemenea drum vei auzi daca directia este buna, sau daca bucsile si capetele de vara sau pivotii ori rulmentii vor trebui inlocuiti.

Dupa ce vei parcurge si aceasta etapa, ar fi bine totusi sa mergi impreuna cu vanzatorul intr-un service auto pentru ca masina sa fie vazuta si de catre un mecanic, care iti va spune daca masina se prezinta impecabil din punct de vedere sau nu.

Aceasta ar putea fi supusa si unei diagnoze, iar atunci vei putea fi in proportie de 99% linistit, daca ti se va spune ca totul este bine.

Cea mai importanta testare insa, tinand cont ca discutam despre o masina second hand, va trebui efectuata fie la un service auto fie la o statie itp, acolo unde trebuie sa se efectueze un test pentru noxe auto.

Aceasta verificare este mult mai importanta decat iti poti imagina, si stii de ce? Pentru ca se efectueaza contorale in trafic, iar cei de la RAR opresc masinile pentru a fi testate din toate punctele de vedere.

In conditiile in care cei de la RAR iti vor testa masina iar noxele nu vor fi identice cu ce este trecut in acte, iti va fi retinut certificatul de inmatriculare al masinii.

Asadar, atunci cand cumperi o masina second hand, sa nu uiti niciodata sa efectuezi si un test al noxelor pentru masina, asta in cazul in care nu iti doresti sa fii oprit in trafic si sa ti se retina certificatul de inmatriculare al masinii, pentru ca apoi in decurs de 14 zile va trebui sa remediezi si problema noxelor, si va trebui sa mergi si la RAR pentru ca masina sa iti fie verificata, in vederea recuperarii certificatului de inmatriculare.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…