De ce este necesar sa mancati legume?

0 Shares
0
0
0

Cu totii mancam legume. Unele persoane au dietele bazate doar pe legume, alte persoane mananca si carne, dar au totusi legumele incluse in planul alimentar, si le consuma in fiecare zi.

Acest lucru nu ar trebuie sa fie surprinzator, in conditiile in care legumele sunt bogate in foarte multi nutrienti, si pot oferi o multime de beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre motivele datorita carora este indicat sa mancati legume.

Legumele sunt bogate in nutrienti.

Legumele impacheteaza multa nutritie intr-un minimum de calorii. Pentru un numar de 35 de calorii, puteti obtine o jumatate de ceasca de legume care contine o mare varietate de vitamine, minerale si substante pentru constructia sanatatii, numite fitonutrienti; ca sa nu mai vorbim de multa aroma.

Legumele furnizeaza carbohidrati complecsi.

Energia din legume este sub forma de carbohidrati complecsi. Acestia dureaza ceva timp pentru a fi digerati si nu provoaca valori ridicate ale zaharului din sange. Apoi, este important de mentionat ca legumele contin fibre. Din cauza fibrelor din legume, te umpli mai repede; care este un alt motiv pentru care este aproape imposibil sa supraalimentati legumele.

Legumele sunt un complement perfect.

Legumele au un continut scazut de grasimi si proteine, astfel incat acestea sunt un complement perfect pentru alimentele cu proteine ??animale. Faceti legumele piesa centrala a meselor dvs. si lasati-le pe celelalte grupuri alimentare sa le insoteasca.

Continut bogat de fitonutrienti anti-cancer

Pe hartie, o analiza a nutrientilor legumelor poate sa nu arate atat de speciala. Sigur, exista multe substante nutritive in legume, dar cele mai multe dintre acestea pot fi gasite si in alte alimente, cum ar fi fructe si cereale.

Ceea ce nu vedeti in diagramele nutritionale sau pe etichetele pachetului sunt sutele de nutrienti valorosi numiti fitochimici, care se gasesc in plante si care au inca proprietati de promovare a sanatatii nespuse. Noi cercetari, in special in domeniul cancerului, arata ca legumele sunt cele mai bune alimente pentru sanatate, oferite de natura.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, consumul de legume ofera o multime de beneficii pentru sanatate. Vestea mai putin placuta insa este ca, legumele pe care le puteti cumpara din supermarket nu sunt atat de sanatoase precum ne-am dori cu totii.

In cele mai multe cazuri, in supermarketuri gasim legume de import, care au pana si gustul diferit de legumele cultivate de romani in propriile gradini.

Daca detineti o gradina si doriti sa va bucurati de cele mai importante beneficii oferite de legume, cultivati-le pentru propriul consum, in gradina dvs.

Probabil veti considera ca agricultura este o activitate grea, insa lucrurile s-au schimbat odata cu trecerea timpului. Acum nu mai este nevoie sa sapati manual terenul inainte de a semana sau de a planta rasadurile legumelor.

Tot ce trebuie sa faceti este sa va indreptati atentia spre un motocultor Rabota K7 100q, care este dotat cu un motor pe benzina, euro 5, si care are 7 CP. Un astfel de motocultor care are in dotare o carcasa reductor din forta, si o cutie de viteze cu priza dubla, este ideal pentru dvs. chiar si daca detineti o gradina mai mare de 8000 de metri patrati.

Puteti sa atasati diferite accesorii precum un blug de arat, o remorca pentru motocultor, etc.  Un asemenea utilaj este usor de intretinut si de utilizat chiar si de catre incepatori, asa ca puteti sa il folositi pentru pregatirea terenului.

Folositi motocultorul, pregatiti-va terenul si incepeti sa va cultivati propriile legume. In acest fel va puteti bucura de beneficiile nutrientilor oferiti de aceste legume. Cand cultivati pentru propriul consum, stiti ce mancati, stiti ca produsele nu contin chimicale, si ca sunt sanatoase.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…