De ce merita sa mergi intr-un circuit prin Praga?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta ai observat ca din ce in ce mai multe agentii de turism au in portofoliu oferte si circuite in Praga, si ca popularitatea acestui oras a crescut semnificativ in ultima vreme in special in randul tinerilor. Acest lucru nu ar trebui sa mire pe nimeni, cu atat mai mult cu cat e suficient sa vezi cateva poze cu orasul pentru a-ti da seama ca egaleaza Parisul ca frumusete. Iar berea pragheza este, fara indoiala, cea mai buna din Europa.

In 1989, cand Cehia a fost eliberata de sub regimul comunist, Europa a primit acces liber intr-o bijuterie de oras ce poate tine capul sus in fata Romei, a Londrei sau a Amsterdamului.

Evident ca valurile de turisti din intreaga lume nu au intarziat sa apara, iar astazi, intr-o zi calda de vara, poti simti ca imparti Podul Carol cu jumatate din umanitate. Dar nici macar marea nesfarsita de oameni nu poate estompa farmecul spectaculosului pod de piatra construit in secolul 14, a castelului impunator de pe deal sau a bancurilor linistite ale raului Vlatva.

Galeriile de arta pragheze nu au acea alura burgheza pe care o are Muzeul Luvru, de exemplu, dar arta boema ofera nenumarate piese impresionante, de la altarele gotice din Manastirea Sf. Agnes pana la coloratele picturi in stil art nouveau ale lui Alfons Mucha si colectia din secolul 20 de lucrari in stil suprarealist, cubist si constructivist din Palatul Veletržní.

Sculpturile indraznete ale lui David ?erný dau un aer aparte spatiilor publice din Praga, iar orasul in sine este o capodopera arhitecturala si o combinatie inedita a stilurilor gotic, baroc, art nouveau si cubist.

Iar dupa o zi plina de explorat capodopere urbane si peisaje naturale dintre cele mai interesante, te poti relaxa pe una din nenumaratele terase care servesc faimoasa bere pragheza.

Pe langa brand-uri cunoscute in intreaga lume, ca Urquell, Staropramen si Budvar, cehii au inceput sa produca sortimente de bere cu specific regional, dupa retete vechi si folosind metode traditionale. In orice restaurant sau pub ai intra, trebuie sa incerci berile Kout na Šumav?, Svijanský Rytí? si Velkopopovický Kozel.

Daca nu ai facut-o pana acum, anul acesta trebuie neaparat sa explorezi unul dintre cele mai frumoase orase europene, asa ca nu mai sta pe ganduri si rezerva mai repede o oferta pentru un circuit in Praga!

0 Shares
You May Also Like