Solutii rapide si raspunsuri pentru intrebarile privind benzile led

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca in ultimii ani de zile, corpurile de iluminat incandescente au inceput sa fie incetul cu incetul inlocuite cu corpurile de iluminat create in baza tehnologiei led.

Dat fiind faptul ca ledurile sunt mult mai eficiente, nu mai trebuie sa ne mire faptul ca acum se gasesc pe piata atat becuri led, cat si benzi led, spoturi led sau alte corpuri de iluminat bazate pe aceasta tehnologie.

Ei bine, chiar daca fiecare isi indreapta atentia spre becurile led, si o banda led poate sa fie eficienta, iar in continuare acestui articol vom discuta despre benzile led.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca exista benzi led 3528 si benzi led 5050, iar intre aceste benzi exista diferente in ceea ce priveste numarul de leduri pe metru liniar, dar si puterea si iluminarea acestora.

Exista persoane care si-ar dori sa isi cumpere astfel de corpuri de iluminat insa care se intreaba daca pot schimba culorile la toate benzile led. Aici trebuie precizat faptul ca exista doua tipuri de benzi led, astfel ca se pot gasi benzi led monocolore (benzi led alb rece, benzi led alb cald, benzi led de culoare rosie, benzi led de culoare verde, benzi led de culoare albastra si benzi led de culoare galbena).

Exista deasemenea si benzi led RGB, acestea fiind benzi led de tipul 5050, a caror culoare se poate schimba cu ajutorul unui controller cu telecomanda. Este important de precizat aici ca utilizarea unui controller RGB la benzile monocolor nu poate modifica nici cum culoarea acestor benzi.

Trebuie precizat ca exista persoane care isi doresc sa isi cumpere benzi led insa care habar nu au ce tip de transformator le trebuie pentru benzile led. Ei bine, aici trebuie precizat ca acele benzi led de 12V au nevoie de un transformator. Important este iarasi de precizat ca alimentatorul se poate calcula numai dupa ce se cunoaste tipul de banda.

Un amanunt foarte important care trebuie amintit este acela ca transformatorul trebuie sa fie ales cu o rezerva de putere de 20% fata de consumul calculat.

In cazul in care discutam despre benzile led de 220V, trebuie precizat ca acestea se instaleaza fara transformator, prin intermediul unei mfe care detine un circuit stabilizator ce nu depinde de lungimea benzii. In acest caz se poate alimenta o rola de 100 de metri cu doar o singura mufa.

Dupa cum se poate vedea ceva mai sus in articol, exista benzi led de 220V si benzi led de doar 12V, asa ca trebuie precizat ca intre aceste tipuri de benzi exista anumite diferente. In primul rand trebuie mentionat ca benzile led de 12V se livreaza numai la role de 5 metri si au grade diverse de protectie la umiditate. In ceea ce priveste benzile led de 220V, trebuie mentionat faptul ca acestea se livreaza fie la role de 50 de metri, fie la role de 100 de metri.

Asadar, acestea sunt doar cateva detalii doare importante care trebuiesc cunoscute in ceea ce priveste benzile led.

0 Shares
You May Also Like