De ce trebuie sa respect codul rutier?

0 Shares
0
0
0

De ce trebuie sa respect codul rutier?Vrei nu vrei, atunci cand ai masina cel mai bine e sa ai valabila asigurarea RCA. Iti vei da seama de utilitatea ei abia atunci cand vei avea nevoie. Si cum situatia economica din Romania nu e prea buna, toti soferii cauta sa incheie un RCA auto ieftin.

Sunt mai multe firme care se ocupa de incheierea unei polite RCA, insa preturile difera. RCA auto ieftin poti gasi si online pe site-ul www.rcautoieftin.ro. Intra si fa-ti online asigurarea chiar acum.

Ca sofer este deosebit de important sa respecti regulile de circulatie. Trebuie sa intelegi faptul ca acestea nu au fost impuse de dragul de a fi impuse, ci pentru ca sunt absolut necesare pentru un trafic disciplinat.[adsenseyu1]

Zilnic, o multime de soferi sunt amendati de catre organele competente din cauza nerespectarii regulilor de circulatie. Acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit si nu trebuie sa mergem niciodata pe principiul „mie nu mi se va intampla”, deoarece i se poate intampla oricui.

Mereu auzim de faptul ca s-au inregistrat accidente rutiere soldate cu moartea a 3-4 persoane. E groaznic si total de nedorit. De ce se intampla aceasta? In principal din cauza faptului ca soferii depasesc cu mult viteza legala. Da, uneori te grabesti si vrei sa ajungi la destinatie cat mai repede, insa, ce conteaza mai mult: sa ajungi cu 5 minute intarziere sau sa nu mai ajungi deloc.

Un alt aspect din trafic de neinteles este reprezentat de catre soferii care conduc sub inflenta alcoolului. Din moment ce stii ca ai baut, in mod categoric nu ai ce cauta la volan. Mai bine lasa masina acolo unde e si ia un taxi pana acasa, sau cheama pe cineva sa te duca acasa. Pe langa faptul ca iti pui viata in pericol, pui in pericol si viata celorlalti participanti la trafic. Gandeste-te bine inainte de a pune paharul la gura, deoarece apoi nu prea mai gandesti lucid.

[adsenseyu1]

Vedem destul de des faptul ca au loc accidente in care oamenii isi pierd viata din cauza nerespectarii semnalelor luminoase la trecerea la nivel de cu calea ferata. Astfel de accidente sunt groaznice, iar soferii care le fac sunt absolut inconstenti. Nu trebuie sa zici niciodata ca ai oricum timp sa treci si sa te aventurezi, deoarece nu e asa. Cu cat esti un sofer cat mai prudent, cu atat mai bine.

Daca tii la tine, daca tii la cei dragi tie, daca esti o persoana responsabila, daca iti place sa ii stii in siguranta si pe ceilalti participanti la trafic, vei face totul pentru a respecta regulile de circulatie. Daca nu respecti regulile de circulatie si esti prins, pe langa faptul ca in urma unor fapte poti ramane pieton o vreme, primesti si amenda.

Poate ca drumurile din Romania nu sunt cele mai bine, politistii nu sunt cei mai competenti, iar ceilalti participanti la trafic nu respecta regulile. Insa, azi nu vorbim de ei, ci de tine. Tu esti cel de la care trebuie sa inceapa schimbarea.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…