Iata cateva sfaturi folositoare pentru un patinaj in conditii de siguranta

0 Shares
0
0
0

Patinaj in conditii de sigurantaDoar la temperaturi joase pe timp de iarna va recomandam sa scoateti patinele de gheata din dulap si sa va îndreptati spre piscine, iazuri si lacuri.

Dar fiti vigilenti: se poate întâmpla destul de des ca viabilitatea stratului de gheata sa nu fie suficienta din cauza dezghetului sau a unui strat de gheata înca prea subtire.

Mare atentie când patinati pe lacuri sau râuri, la zonele periferice sau a punctului unde se revarsa apa, sunt zone unde gheata e fragila pe tot timpul înghetului. Cum puteti patina în conditii de siguranta  pe ape înghetate va descriem în rândurile de mai jos:

[adsenseyu1]

Comportamentul înainte de a intra pe gheata

  •      Atentie la semne de avertizare.
  •      Nu intrati în zonele cu acces restrictionat.
  •      Verificati conditia stratului de gheata.
  •      Verificati posibile fisuri si crapaturi sau zone cu gheata  mai fragila.
  •      Dupa sau în timp de decongelare sa fiti extrem de atent.

Intotdeauna e mai bine sa mergeti în locuri recomandate sau renumite pentru patinajul pe gheata, care sunt marcate pentru acest tip de sport. Ca amator, nu se poate determina întotdeauna capacitatea portanta a ghetii cu precizie, asa ca fiti atenti la semne.

Patinaj în conditii de siguranta

La alegerea unei perechi optime de patine trebuie sa va asigurati ca pantoful sau claparul ofera o prindere ferma a piciorului si a gleznei.

Pozitia corecta a statului pe patine ar trebui sa fie perpendicular pe alergatori, fara o înclinarea activa sau pasiva. Lamele trebuie sa fie bine slefuite, pentru a permite o alunecare mai buna si în conditii de siguranta pe gheata. Pentru a proteja lamele si patinele implicit, va recomandam ca înainte si dupa patinaj sa stergeti scurt lamele si sa aplicati husa de plastic protectoare pe lame.

[adsenseyu2]

  •      Sa patinati la o viteza la care sa puteti frâna lejer, în functie de aptitudini.
  •      Atentie sporita la începatori.
  •      Faceti pauze regulate si dese pentru a evita oboseala si patinajul necontrolat.
  •      Atentie la regulile de patinare de pe pista, la sensul în care se patineaza, nu puneti în pericol restul persoanelor prin miscari viteza.
  •      Daca aveti posibilitatea de a participa la un curs de introducere în patinaj pe gheata, se merita sa o faceti.

Patinaj pe gheata naturala

Va recomandam pentru un patinaj sigur sa folositi doar suprafete care au fost aprobate de catre autoritatile competente.

Evaluarea capacitatii de rezistenta a unui astfel de loc poate fi dificila. Efectuati primele incercari la malul apei: de regula gheata nu ar trebui la presiunea efectuata asupra ei sa aiba semne cum ar fi fisuri, bule de aer sau chiar sunete.

Sa nu mergeti niciodata singur si sa nu va îndepartati prea mult de restul patinatorilor, evitati patinajul în locuri întunecate sau gheata fragila.

Atentie mare la întreruperi în gheata, cum ar fi: barci, bolovani, trunchiuri de copac, etc.

Gheata naturala poate include salturi, fisuri, prin urmare exista posibilitati numeroase sa va pierdeti echilibrul si sa picati.

Incet, incet vine si iarna, ne putem scoate patinele de gheata si putem porni la „atac”.

0 Shares
You May Also Like