Lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre castile wireless

0 Shares
0
0
0

Castile wireless sunt extrem de utile si cu o multime de avantaje. Banda pentru cap, in-ear, Bluetooth, Wi-Fi, anularea zgomotului, exista casti wireless pentru toate gusturile si buzunarele. Sunt componente audio simple, dar cu unele caracteristici care trebuie luate in considerare pentru a obtine alegerea corecta si care se potrivesc bugetului nostru.

  1. – Tipul semnalului wireless

Marea majoritate lucreaza primind muzica prin Bluetooth. Dar unele, in special cele destinate “jocurilor” o pot face prin Wi-Fi. Cele care se bazeaza pe Bluetooth trebuie sa accepte un protocol avansat, cum ar fi 5.0 pentru a accepta rate de date ridicate si raza lunga de actiune.

  1. – Diadema intrauriculara

Castile wireless, cum ar fi cele cu fir, pot fi banda pentru cap, care sunt tinute deasupra capului si acopera intreaga ureche sau in-ear. Primele sunt mai mari, pot produce o calitate mai buna a sunetului si se izoleaza mai bine de zgomot. Castile in-ear sunt mai potrivite pentru transportul in exterior, pentru mobilitate si sport si sunt mai discrete.

  1. – Codifica formatul audio

Atunci cand este transmis prin Bluetooth, sunetul digital este codificat si comprimat pentru transmisia wireless, astfel incat sa se obtina o receptie rapida si eficienta. Exista mai multe codecuri care pot fi utilizate, cu caracteristici diferite si rezultate de calitate. Cele mai frecvente, gasite in majoritatea castilor wireless sunt SBC, AAC si aptX (cu mai multe versiuni), comandate de la cea mai joasa la cea mai inalta calitate.

  1. – Anularea zgomotului

Functia activa de anulare a zgomotului prezentata de unele modele va permite sa eliminati zgomotele de fundal care provin din mediul inconjurator, pentru a obtine o audiere mai clara a muzicii sau a ceea ce ascultam

  1. – Autonomie

Castile wireless sunt alimentate de baterii reincarcabile. Autonomia lor este esentiala pentru a le putea folosi mult timp atunci cand ne miscam. Modelele cu anulare a zgomotului sunt susceptibile la o autonomie mai mica, deoarece trebuie sa alimenteze si microfoanele care alcatuiesc sistemul.

Castile wireless ruleaza pe baterii care trebuie incarcate. Modelul in-ear in sine actioneaza adesea ca un incarcator.

  1. – Receptia semnalului

Unele casti wireless functioneaza prin primirea semnalului intr-una dintre casti, care, la randul sau, o redirectioneaza catre cealalta. Cele mai avansate modele primesc sunetul simultan de ambele casti.

  1. – Rezistenta la factori externi

Ratingul IPX al castilor este important sa se cunoasca rezistenta lor la intrarea solidelor si lichidelor, ceea ce le-ar putea deteriora componentele electronice. Deosebit de interesante pentru utilizarea castilor in aer liber si in circumstante nefavorabile.

  1. – Control dupa aplicatie

Multe modele permit controlul aplicatiilor mobile, pentru a controla, de exemplu, sunetul ambiental, pentru a regla volumul sunetului de fundal sau pentru a oferi optiunea de a asculta numai vocile. Egalizatorul este o alta functie care poate fi obtinuta prin intermediul unora dintre aceste aplicatii.

  1. – Ergonomie si confort

Ergonomia buna permite castilor sa se mentina bine (deosebit de importante in ureche), sa nu provoace dureri si sa se poarte confortabil in timp. Tampoanele de diferite dimensiuni interschimbabile sunt esentiale pentru a se potrivi in urechi de diferite morfologii.

Castile de buna calitate au sisteme de fixare care le impiedica sa paraseasca urechea. Bose Headphones 700 sunt o idee buna.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…