Masina cosmetica cu tehnologie RF

0 Shares
0
0
0

Masina cosmetica cu tehnologie RFO combina cosmetica de tip Rf, utilizeaza tehnologia de frecventa radio ce administreaza tratamente folosite in ameliorarea afectiunilor dermei (in special in zona fetei), pentru reintinerirea pielii sau pentru reducerea zonelor de par nedorite (atunci cand este combinata cu IPL – Intense Pulse Light) sau cu tehnologiile de tip laser.

Deoarece radiatia de radio frecventa poate fi folosita in combinatie cu alte tipuri de tehnologii si echipamente, pentru o eficienta cat mai mare, marii producatori de astfel de echipamente au inceput sa inglobeze toate aceste tehnologii in asa numitele “combine cosmetice”.

Ce inseamna RF?

Pentru a intelege mai bine semnificatia si functionalitatea unui echipament de tip RF, trebuie sa intelegem ce este radiatia de tip radio frecventa si cum afecteaza tesuturile umane.

Valurile RF sau valurile de radio frecventa, sunt de origine electromagnetica si au lungimi de unda cuprinse intre 1km si 1cm. Mai departe, in spectrul electromagnetic, se afla microundele, apoi infrarosul, lumina vizibila, ultravioletele, razele X si razele Gamma.

Tesuturile din corpul omenesc conduc electricitatea (deoarece contin un procent destul de insemnat de apa). Desi aceste tesuturi au o rezistenta electrica generala de un anumit nivel, tesuturile din zonele problematice si care se vor tratate, au o rezistenta mai mare din punct de vedere electromagnetic, nelasand aceasta energie de tip rf sa le patrunda.

Cand intalneste un asemenea tip de tesut, valul de energie electromagnetica, va cauza incalzirea stratului rezistent, sub piele. Controlul frecventei si al amplitudinii sau “puterii” valului, da posibilitatea medicilor din clinicile estetice sa directioneze acest tip de energie catre tesuturile aflate sub piele.

Modurile de folosire terapeutica ale unei masini tip RF

O masina de tip Rf este folosita in principal pentru tratamentele de intindere a dermei, aceste tratamente fiind ideale pentru persoanele ce sufera de piele lasata, de o severitate mai mica sau mai mare.

Cand aceasta tehnologie este combinata cu cea de tip IPL (intense pulse light) sau cu tehnologiile laser, poate aduce rezultate foarte bune pentru tratamentele de inlocuire a parului nedorit sau pentru imbunatatirea culorii si structurii tegumentului. O masina de tip RF este foarte cautata in mai toate clinicile de estetica.

Domeniul “body contouring-ului” si al intinderii tesuturilor s-a dezvoltat foarte rapid in ultimii ani, cu multe tipuri de echipamente ce au aparut o data cu aceste descoperiri de avangarda. Acestea folosesc tehnologia de radio frecventa pentru a intinde efectiv pielea lasata, piele ce va avea in final un aspect intinerit si proaspat.

S-a inceput cu un singur echipament RF monopolar, iar in ziua de astazi avem echipamente ce folosesc energia bipolara si tripolara sau masini foarte noi ce utilizeaza 8 poli de energie RF.

Fiecare dintre aceste dispozitive au prin tratament, efecte benefice asupra dermei, ce conduc la intinderea acesteia si o intinerire incredibila. Spre deosebire de tehnologia laser, tehnologia RF, foloseste capacitatea rezistiva a tesuturilor din diferitele straturi ale dermei pentru a transforma valul de tip RF, in energie termica.

In acelasi timp, in aceasta procedura se tine cont de marimea stratului ce se doreste a fi tratat precum si impedanta rezistentei acestuia. Deoarece tehnologia Rf presupune folosirea unui curent electric si nu a unui laser, afectarile posibile ale tesutului pot fi minimizate cu succes.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…