Piscine metalice versus piscine din beton

0 Shares
0
0
0

Dorinta de a detine o piscina in curtea casei a devenit tot mai intalnita in ultimii ani datorita faptului ca au aparut pe piata o sumedenie de articole pentru piscine sau piscine de diferite tipuri.

In cazul in care am decis ca este urmatoarea achizitie, este firesc sa ne punem intrebarea pentru ce tip de piscina vom opta.

Luand in calcul bugetul alocat pentru aceasta investitie si spatiul de care dispunem urmeaza sa trecem la studiul de caz si sa gasim tipul de piscina care poate raspunde nevoilor noastre.

Este lesne de inteles ca pretul unei piscne variaza in functie de modelul pentru care se opteaza.

In cazul in care dorim sa construim o piscina standard, timpul de executie va fi foarte lung iar costurile foarte mari, comparativ cu o piscina din panouri metalice care se amplaseaza usor si pana la urma fiind productie industriala respecta toate standardele.

In ceea ce priveste spatiul, piscina din beton fiind mai mare necesita o curte mare si luand in considerare ca nu se poate muta s-ar putea ca peste o vreme sa nu mai fim foarte incantati de locul in care am ales amplasarea ei.

O piscina metalica este usor de mutat si nu necesita mari eforturi.

Piscinele supraterane din panouri ranforsabile sau cu sustinere metalica sunt cele mai usor de montat, demontat si intretinut.

Acestea vin direct cu un kit de instalare montajul lor fiind foarte rapid si usor.

Facand o comparatie intre clasicele piscine de beton si noile piscine care apar pe piata parerile sunt impartite fiecare prezentand puncte tari si puncte slabe.

Atunci cand optam pentru o piscina ingropata, costurile unei piscine din beton sunt foarte ridicate. In primul rand trebuie sapat terenul, amenajat special, turnat si prelucrat pana la finisare. Interiorul piscinei trebuie placat ceea ce inseamna costuri in plus.

Toate acestea ar trebui sa le execute cineva cu experienta in domeniu, pentru ca nu sunt lucruri pe care sa le stie oricine.

Cu toate ca exista o serie de filmulete cu explicatii pas cu pas de construire a piscinei atunci cand trebuie sa o faci habar nu ai cu ce trebuie sa incepi.

Piscinele metalice reprezinta avantajul de a ajunge in curtea ta cu un kit de instalare usor dealtfel de montat si in timp scurt.

Design modern si modele pentru toate gusturile, se pare ca piscinele metalice reusesc sa inlocuiasca cu succes clasicele piscine din beton si sa faca fata pretentiosilor.

In ceea ce priveste interiorul piscinelor, piscina din beton necesita costuri suplimantare cu placarea in timp ce piscina metalica este prevazuta cu linerul specific care trebuie doar inlocuit la 7 sau 10 ani.

Dezavantajele construirii unei clasice piscine din beton sunt in principal timpul prelungit de executie dar si costurile foarte mari.

Probabil s-ar mai adauga listei de comparatie costurile de intretinere care in functie de model si dimensiune variaza si ele.

In ceea ce priveste rezistenta piscinele din beton sunt cele mai rezistente, insa noile piscine metalice s-au dovedit de o durabilitate de neconstestat datorita peretilor fabricati din otel galvanizat.

Piscinele de beton necesita un mare timp de intretinere care ajunge pana la 5 ore pe saptamana, in timp ce timpul dedicat curatarii  piscinelor metalice se reduce la doar 2 ore pe saptamana.

In ceea ce priveste utilizarea energiei electrice se estimeaza un timp e functionare al pompei de pana la 10 ore pe zi comparativ cu 5 ore in celalalt caz.

Exceptand piscinele gonflabile se pare ca cele mai potrivite si mai accesibile piscine pentru curtea ta sunt piscinele ingropate cu structura metalica avand in vedere ca fiecare isi doreste un lucru de calitate la un pret accesibil.

Desi piscinele din beton se pot personaliza exista o gama variata de piscine metalice care se incadreaza perfectu tuturor gusturilor si preferintelor si din varietatea de modele cu siguranta vom gasi un model care sa ne satisfaca gustul.

Daca pana acum se spunea ca o piscina creste valoarea proprietatii si se referea la o piscina din beton, la fel se poate spune si in cazul unei piscine metalice si asta in cazul in care nu vom prefera sa o luam cu noi in noua curte in cazul vanzarii imobilului.

Pentru a alege o piscina metalica de calitate acceseaza www.piscineieftine.ro/ .

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…