Pompa de ambreiaj

0 Shares
0
0
0

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca pompa pentru sistemul ambreiaj actionat hidraulic.

Deoarece acestea sunt de natura hidraulica, pompele de ambreiaj sunt adesea predispuse la probleme cu scurgeri care vor interfera cu capacitatea sa de a deplasa lichidul. Atunci cand o pompa ambreiaj are probleme, poate duce la probleme cu pedala de ambreiaj si treptele de schimbare.

De obicei, un cilindru de ambreiaj rau sau defect va produce cateva simptome care pot anunta soferul ca s-a produs o problema potentiala si ar trebui sa fie intretinuta. In cele ce urmeaza, vom vedea care sunt simptomele unei pompe de ambreiaj defecte.

  1. Fluid de ambreiaj scazut sau murdar

Una dintre primele simptome asociate frecvent cu o problema potentiala cu cilindrul principal al ambreiajului este lichidul scazut sau murdar din rezervor. Un lichid murdar poate fi cauzat de deteriorarea sigiliilor din interiorul cilindrului principal datorita uzurii si varstei inaintate si contaminarii fluidului. Agregatele de imbatranire sunt, de asemenea, din ce in ce mai predispuse la scurgeri, pe masura ce timpul trece. Fluidul scazut poate fi un simptom al unei scurgeri potentiale undeva in sistem, fie la masterul ambreiajului, fie la cilindrul de comanda.

  1. Greu de schimbat

Un alt simptom asociat frecvent cu un cilindru principal al ambreiajului defect este dificultatea deplasarii. Cilindrul principal al ambreiajului este de natura hidraulica si, prin urmare este predispus la scurgeri interne care pot interfera cu capacitatea acestuia de a se deplasa in mod corespunzator. Daca cilindrul principal nu este capabil sa creeze corect presiunea, nu va putea sa deconecteze ambreiajul corespunzator cand pedala este apasata.

  1. Comportamentul anormal al pedalei ambreiajului

Presiunea pedalei anormale este un alt simptom al unei probleme potentiale pe care o poate avea pompa de ambreiaj (cilindrul). Daca cilindrul dezvolta probleme interne, va afecta in mod direct simtul pedalei. Un cilindru neetanat poate cauza pedala sa se simta manjita sau spongioasa si, in cazuri mai grave va duce la o pedala care se va scufunda pe podea si va ramane acolo cand este deprimata.

Cilindrul principal al ambreiajului este o componenta importanta si, daca se dezvolta orice problema, poate conduce rapid la probleme care afecteaza conductivitatea generala a vehiculului.

Daca vehiculul dvs. afiseaza oricare dintre simptomele de mai sus sau daca banuiti ca cilindrul principal poate avea o problema, atunci cu siguranta este indicat sa mergeti cat mai rapid cu masina intr-un service auto autorizat RAR, pentru remedierea problemei.

De preferat ar fi ca in cazul in care pompa de ambreiaj este defecta, sa nu inlocuiti doar pompa (cilindrul), ci sa va indreptati atentia spre un kit de ambreiaj nou. In acest fel, cu siguranta nu veti mai avea probleme cu ambreiajul o perioada indelungata de timp.

De mentionat aici este faptul ca pretul pentru pompa de ambreiaj sau pentru intreg kitul de ambreiaj, difera foarte mult de la o masina la alta, in functie de marca masinii, modelul masinii si nu in ultimul rand, in functie de anul de fabricatie al acesteia.

0 Shares
You May Also Like