Totul despre caciula ruseasca

0 Shares
0
0
0

Caciula ruseasca sau ushanka (in rusa ??????, de la ??? = urechi) este o caciula ruseasca traditionala sau scandinava din blana inzestrata cu doua clape (bucati mobile atasate lateral) si o parte rasfranta pe ceafa pentru a acoperi urechile si  ceafa si a le proteja contra frigului.

Particularitatile caciulii rusesti

Clapele caciulii ushanka pot fi innodate in partea de sus a caciulii sau sub barbie. Caciula ruseasca este purtata de militari sau oamenii obisnuiti pe timp de iarna in tarile cu climat continental sau polar, precum  si alte state din fosta Uniune Sovietica, Europa de Est, Scandinavia, Canada, SUA, Coreea de Nord.

Este confectionata din blana de oaie, miel, iepure, vulpe polara, nurca, bizam sau din blanuri artificiale.

Asociata cu puterea sovietica si cu vestimentatia tuturor fortelor armate ale Pactului de la Varsovia, usanca a fost inglobata in uniforma de iarna a fortelor armate sau politienesti din Canada, Statele Unite si din alte tari vestice.

Sunt folosite versiuni de culoare gri (politia americana, armata), verde (pentru camuflaj) si albastra (politia, posta americana, fortele navale).

Continua sa fie folosita de fortele politienesti germane, in urma reunificarii tarii (anterior, era folosita doar de autoritatile din Republica Democrata Germana).

Fortele de aparare finlandeze folosesc o caciula gri cu uniforma M62, si una verde, altfel croita, ca parte a vestimentatiei de iarna M91 si M05. Unitatile blindate detin o caciula neagra (M92), in timp ce ofiterii pot purta o caciula alba (M39). Politia Ecvestra Canadiana detine o caciula speciala (o combinatie intre o ushanka si o caciula de aviator), produsa din blana de bizam, care a inlocuit fosta sapca militara canadiana.

O piesa de vestimentatie capilara similara este purtata de armata chineza. Prezenta intr-o imagine cunoscuta a lui Lei Feng, acest tip de caciula este deseori numita de catre chinezi „Caciula lui Lei Feng” .

De ce ar trebui sa detii o caciula ruseasca ushanka?

Ai vazut-o in videoclipuri, in reviste sau pe strada, dar nu ai idee de unde o poti cumpara si la ce o poti purta? Ei bine, una dintre cele mai in voga piese vestimentare ale sezonului rece este  caciula din blana  ruseasca ushanka.

Aceasta este imblanita, are „urechi” tot imblanite si parca ne promite ca daca o punem pe cap nu vom mai simti in veci piscatura gerului.

Caciula ruseasca din blana naturala este pretabila atat pentru femei si barbati. Aceasta caciula nu poate lipsi din garderobaoricui, ea fiind perfecta pentru perioadele cu temperaturi scazute, asigurand protectia necesara.

Exteriorul este realizat din piele nappa de miel, ideala pentru a lasa pielea sa respire, fara sa va supraincalziti, iar blana naturala din raton va mentine temperatura necesara.

Astazi, purtarea caciulii, intr-o forma sau alta, are semnificatii mai putin adanci.

Dincolo de utilitatea caciulii, imblanita vine si cu un beneficiu estetic deloc de neglizat. Nu stiu cum se face, insa nu am vazut nicio reprezentanta a sexului frumos care sa isi puna o caciula ruseasca si sa nu arate instant ca o rusoaica autentica. E magica!

Fiti comozi si in trend cu aceasta caciula din piele ruseasca.

0 Shares
You May Also Like
Istoria rochiilor

BlogIstoria rochiilor

O rochie este o piesa de imbracaminte purtata in mod traditional de femei sau fete, fiind alcatuita dintr-o…