Relaxare si sanatate prin consumul unei cesti de ciocolata calda

0 Shares
0
0
0

Zbuciumul vietii de zi cu zi ne determina sa alergam dupa cateva ore de liniste. Rutina de la locul de munca alaturi de aglomeratia drumului spre casa ne oboseste suplimentar. Pentru a ne putea deconecta de la activitatile din timpul zilei putem consuma seara, atunci cand lecturam o carte buna, o ceasca de ciocolata calda preparata cu lapte. Combinatia dintre ciocolata calda bio si lapte poate ajuta activ la relaxarea nervilor si a intregului organism dupa o zi grea. Avantajele multiple ale unui produs bio ne pot ajuta la mentinerea sanatatii, la permanentizarea unei stari de bine si chiar la tratarea anumitor afectiuni. Atunci cand vorbim despre ciocolata calda produsa in mod organic facem referire la o cantitate mare de cacao, aceasta avand un impact pozitiv asupra functionalitatii creierului.

Ciocolata calda – o bautura cu traditie mai ales in timpul sezonului rece

Sarbatorile de iarna sunt concepute pentru a celebra anumite evenimente religioase dar si pentru a aduce familia impreuna la masa. Printre cele mai solicitate bauturi, atat in randul celor mici cat si celor mari, se numara ciocolata calda. Istoria acesteia dateaza de mii de ani, inca din timpul mayasilor din America. Realizata din boabe de cacao initial, apoi din unt de cacao indulcit, ciocolata calda se regaseste astazi sub forma de pudra si asuma o serie de beneficii pe termen lung.

In primul rand, gratie concentratiei mari de cacao, ciocolata calda bio imbunatateste activitate memoriei si fluidizeaza circulatia sangelului de la nivelul creierului. Savurarea acestei bauturi in mod regulat si cu indicatiile de gramaj bine stabilite poate influenta pozitiv intreaga stare de bine a organismului. De asemenea, este bine stiut faptul ca produsul cacao este utilizat atat in industria alimentara cat si in cea cosmetica gratie beneficiilor sale. In al doilea rand, o ciocolata calda organica are un proces simplu de realizare, fara interventia unor substante chimice sau conservanti care sa afecteze calitatea produsului.

Putem utiliza, cu recomandarea medicului, ciocolata calda ca un tratament pentru functionabilitatea creierului si pentru o memorie eficienta de lunga durata. Totodata, indiferent de varsta, consumul acesteia se poate transforma intr-un adevarat moment de relaxare.

Sanatate la ceasca si consum ponderat

Extrem de sanatoasa si chiar cu anumite proprietati antioxidante, ciocolata calda este un lichid satios, nutritiv, gratie proprietatilor sale oferite de cacao. Recomandata pentru diete si o sursa veridica de antioxidanti, ciocolata calda poate fi un lichid consumat in timpul zilei care, cu ajutorul laptelui, devine foarte gustos.

Caracteristica bio a ciocolatei calde se traduce printr-o serie de beneficii atat pentru consumatori cat si pentru mediul inconjurator. Gustul unic si profund, lipsa chimicalelor in productie cat si a pesticidelor sau a alor substante toxice, toate acestea constribuie la un consum de produse naturale, fara alti conservanti adaugati. In acelasi timp, productia de ciocolata respectiv, cacao din care se realizeaza ulterior ciocolata calda se afla in consonanta cu starea de bine a mediului inconjurator, produsele prime nefiind supuse iradierii sau altor tipuri de agenti care pot polua aerul. Cu un consum echilibrat de ciocolata calda din surse naturale puteti maximiza toate beneficiile descrise.

0 Shares
You May Also Like