Sfaturi esentiale pentru a avea grija de gradina ta

0 Shares
0
0
0

Gradinile sunt un loc foarte important in casa noastra, daca avem norocul sa avem una in casa noastra, ne vom bucura foarte mult de ea mai ales acum cand se apropie vremea buna. Dar ce sarcini sa indepliniti pentru a avea grija de gradina? In acest articol va aducem sfaturi pentru a avea grija de gradina unei case, precum si metode si instrumente. CelsiusOnline este un magazin in care poti gasi tot ce ai nevoie.

Sfaturi pentru a avea grija de gradina unei case

Mentinerea gradinii unei case este o sarcina care poate fi foarte laborioasa, deoarece plantele, florile si solul au nevoie de multa atentie si ingrijire, astfel incat sa poata creste ferm. Deci nu este doar un loc de munca de o zi, cheia este constanta ingrijirii.

Mai jos vom prezenta o serie de sfaturi practice si utile pentru ingrijirea gradinii unei case. Cititi cu atentie si cu rabdare si apoi aplicati fiecare dintre ele in casa dumneavoastra si aveti rabdare pentru rezultate.

Alegerea celui mai bun gazon

Primul lucru care ar trebui facut pentru ingrijirea unei gradini este alegerea gazonului. Pentru aceasta decizie exista o serie de factori care influenteaza acest lucru, cu toate acestea, in general, va depinde daca gradina ta primeste o multime sau putina lumina solara.

Daca acest lucru este expus la o cantitate mare de lumina solara, cel mai bine este sa alegeti intre soiul de bermude, deoarece acestea au un grad ridicat de rezistenta. Daca pe partea opusa, nu exista atat de multa lumina, puteti selecta varietatea de saidndra, deoarece acestea au o adaptare mai buna la climatul umed.

Cunoaste intregul pamant

Odata selectat tipul de gazon in sine, fiecare gradinar bun trebuie sa stie potentialul pe care il are gradina sa, adica trebuie sa stie fiecare parte a pamantului, sa stie ce zone sunt mai insorite, precum si cele care primesc mai multa umbra si vant.

In acelasi mod, ar trebui sa testati solul, acest lucru pentru a sti despre nivelurile pH-ului. Acesta este un factor important, deoarece va fi ceea ce va va ajuta sa determinati care sunt cele mai bune plante si flori pentru gradina dvs.

Apa frecvent

Acest sfat este foarte relevant, avand in vedere ca, in aproape toate cazurile, persoana nu are de fapt nici o idee despre ceea ce este cantitatea suficienta care ar trebui sa fie utilizate pentru a uda gradina. Pentru aceasta, caracteristicile terenului, precum si clima pentru moment trebuie luate in considerare in prima instanta.

Apoi, trebuie sa tineti cont de tipul de iarba care a fost aleasa anterior si de tipul de plante deja plantate. Important este sa pastrati solul umed, astfel incat, pentru toate cazurile, idealul este sa udati gradina de doua ori pe saptamana pentru o perioada de 15 minute.

In cele din urma, cel mai bine este sa efectuati aceasta sarcina pe timp de noapte, aceasta cu scopul de a evita evaporarea timpurie a apei si schimbarea brusca a temperaturii care poate afecta plantele.

 

De ce e bine sa ai o gradina proprie?

Gradinile conteaza pentru copii. Stim acest lucru din programul  Garden-in-a-Box . Cand copiilor li se ofera sansa de a-si cultiva singuri alimente, ei simt un mare sentiment de realizare. Le place sa imparta mancarea cu altii si sa-i invete pe altii despre gradinarit. De asemenea, gradinaritul ajuta la stabilirea relatiilor intre generatii. Cati gradinari au invatat la cotul unui parinte sau bunic?

Gradinile construiesc comunitate. Imi place o gradina din curtea din fata (de fapt, aceasta este gradina la care lucrez anul acesta) si un motiv este ca oamenii trec sa discute cand ai o gradina. Gradinile inspira conversatii si construiesc conexiuni intre vecini. Cluburile de gradina sunt o modalitate excelenta de a impartasi informatii si de a intra in legatura cu oameni care iubesc plantele la fel de mult ca si tine!

Gradini comunitare! Partea inversa a punctului anterior este ca gradinile comunitare construiesc, de asemenea, comunitate si gradinari. Timp de 30 de ani, Minnesota Green a fost legatura intre cultivatorii de plante cu exces de plante si gradinile comunitare care au nevoie de plante si seminte. A fost o bucurie sa ajut peste 1.000 de gradini comunitare de-a lungul anilor.

Mancarea! Mancarea proaspata din gradina are un gust mult mai bun decat produsele care au stat pe un camion si apoi in magazin de cateva saptamani. Ce alimente sunt cele mai bune de cultivat in gradina ta? In primul rand, ce fructe si legume iti place sa mananci! Dupa aceea, imi place sa ma uit la lista Dirty Dozen — acele alimente care sunt cel mai probabil sa poarte o incarcatura mai grea de pesticide — asa ca in acest an voi cultiva kale si alte verdeturi, rosii (intotdeauna!), cartofi, ardei si capsuni. Voi cultiva, de asemenea, cateva lucruri din lista Clean 15 (cele cu cea mai mica incarcatura de pesticide), dar asta pentru ca imi place pepenele galben!

 

0 Shares
You May Also Like