Sfaturi pentru alegerea mobilei din living

0 Shares
0
0
0

Camerele de zi au diferite scopuri pentru oameni. In unele case, acestea sunt principalele zone de adunare pentru familie, in timp ce in altele sunt mai mult o sala de spectacole, folosita doar in week-end atunci cand vin invitati la cina sau la film. In orice caz, exista anumite probleme care apar mereu atunci cand incercati sa aranjezi mobilierul din sufragerie.

Consultati aceste sfaturi pentru plasarea mobilierului in camera de zi.

Bazele livingului

Exista cateva lucruri importante de amintit atunci cand aranjati mobilierul in sufragerie:

  • Stabiliti punctul focal al camerei si aranjati mobilierul in jurul acesteia. In unele camere, punctul focal va fi o caracteristica existenta, cum ar fi o vitrina, un semineu sau o fereastra, iar in unele, va fi ceva ce aduceti in camera, cum ar fi un televizor.
  • Folositi mobilierul pentru a crea zone de conversatie.
  • Oamenii ar trebui sa poata vorbi confortabil intre ei sa strige. Daca camera este deosebit de mare, s-ar putea sa doriti sa creati cateva zone de conversatie diferite.
  • Nu uitati de fluxul de trafic. Lasati suficient loc pentru ca oamenii sa se plimbe in jurul mobilierului, astfel incat sa poata ajunge cu usurinta dintr-o parte a camerei in alta.
  • Marimile si amplasarea mobilierului. Cand vine vorba de mobilierul din sufragerie, dimensiunea conteaza.

Canapea si scaune

Acestea sunt adesea articolele cu o importanta foarte mare, asa ca este necesar sa se potriveasca spatiului. Cel mai important lucru de facut este sa masurati spatiul din incapere, inainte de a cumpara oricare dintre aceste piese. Nu doriti sa fie prea mari sau prea mici, asa ca este cel mai bine daca intocmiti un plan inainte de a merge la cumparaturi.

Schitati camera pe o bucata de hartie grafica folosind toate masuratorile corespunzatoare. Incercati sa puneti canapeaua si scaunele in cateva locuri diferite si sa vedeti ce functioneaza cel mai bine vizual si in ceea ce priveste lasarea spatiului pentru a se adapta fluxului de trafic.

Covor

Folosirea covoarelor este o modalitate excelenta de a defini zonele de sedere, dar greseala numarul unu pe care oamenii o fac in sufragerie este folosirea unui covor care este prea mic. Nu uitati ca toate obiectele de mobilier ar trebui sa poata sta confortabil pe covor. Daca spatiul nu o permite, asigurati-va ca cel putin picioarele din fata ale oricarei piese mari tapitate sunt pe covor.

Masa de cafea

Mesele de cafea sunt corpuri de mobilier practice care se gasesc adesea in centrul zonelor de conversatie. Daca alegeti sa o folositi, amintiti-va ca inaltimea trebuie sa fie putin mai mica decat inaltimea scaunelor din jurul acesteia. Lungimea mesei trebuie sa fie, de asemenea, aproximativ de la jumatate la doua treimi din lungimea canapelei.

Daca nu aveti in plan sa folositi o masa de cafea, puteti incerca sa utilizati cateva mese sau banci mai mici pentru a obtine acelasi aspect. Doar asigurati-va ca nu sunt prea mici.

Oamenii care stau in jurul lor ar trebui sa fie capabili sa se aplece pentru a pune jos sau pentru ca sa ia o bautura fara a fi nevoie sa se ridice de pe scaun. In acelasi timp, asigurati-va ca lasati suficient loc pentru picioare intre scaune si mese: 14-18 cm ar trebui sa fie suficient.

Vitrina

Vitrina este un alt element de decor foarte important, care trebuie sa existe intr-un living. In cazul in care incaperea dvs. dispne de un asemenea obiect de mobilier, depozitarea tacamurilor, a sticlelor cu bautura, a serviciilor de cafea sau a paharelor, nu mai trebuie sa va ingrijireze. Toate aceste obiecte pot fi asezate fara probleme in vitrina.

In functie de cat de spatios este livingul, aveti posibilitatea de a opta pentru o vitrina de mici dimensiuni pe care sa o asezati intr-un colt. Puteti opta de-asemenea pentru o vitrina suspendata, in timp ce, daca livingul este foarte spatios, puteti alege o vitrina de mari dimensiuni.

Dat fiind faptul ca puteti expune aceste produse, dar si altele (cum ar fi de exemplu bijuteriile), fac din vitrina, o mini expozitie de arta.

Accesorii pentru camera de zi

Odata ce mobilierul este asezat la locul lui, este important sa va ganditi unde sa asezati accesoriile. Fara indoiala, veti avea unele accesorii de ferestre si lucrari de arta si poate un televizor, dar si cateva aplicatii. Ganditi-va foarte bine unde plasati accesoriile, pentru ca la randul lor, si acestea au o mare importanta.

Dupa cum se poate vedea asadar, a alege mobilierul pentru living, nu este tocmai cea mai simpla misiune. Este foarte important sa alegeti si canapeaua cu atentie, si vitrina, si scaunele, masa si nu in ultimul rand, accesoriile.

Atunci cand alegeti aceste obiecte de mobilier, tineti cont de faptul ca pentru un living care sa arate impecabil, este necesar ca toate obiectele de mobilier sa potriveasca. La fel si accesoriile, care trebuie sa completeze decorul

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…