Cum poti afla daca iti place o masina inainte de a o cumpara

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi avem masini preferate pe care ne dorim sa le cumparam in cele din urma. Este vorba desigur despre dorintele realiste si pe care ni le permitem. Dar de unde stii ca masina care iti place iti este si potrivita. Sunt persoane care cred ca se vor adapta intr-o masina mai mare insa atunci cand si-o cumpara si se urca in ea descopera ca prefera sa o lase mai mult parcata decat sa o conduca tocmai din cauza dimensiunilor.

Cea mai buna varianta in acest sens este ca persoana respectiva sa determine dinainte de a da banii pe masina dorita daca este ceea ce trebuie sau va fi necesar sa se orienteze spre un alt model. Pentru a putea face asta, o idee buna este apelarea la servicii rent a car. La inchirieri auto Cluj 2020 poti fi gasite o gama variata de masini, din care persoana interesata o va testa pe cea dorita. Nu trebuie neaparat sa inchiriezi masina o luna insa cateva zile iti vor fi de ajutor sa testezi urmatoarele:

Modul in care te simti la volan

Modul in care te simti la volan este foarte important insa nu iti vei putea da seama in prima zi. Chiar daca atunci cand te urci prima data in masina te simti ciudat, mai ales daca este o masina mare si tu ai condus doar masini de dimensiuni mici, incearca sa conduci cateva zile. Sunt foarte multe sanse sa te obisnuiesti si sa te intrebi de ce nu ai facut schimbarea mai devreme. Daca este vorba despre un SUV testeaza sa vezi cum te simti fiind mai sus si vazand ceilalti participanti la trafic diferit.

Spatiul pe care il ai in interior

Spatiul pe care il ai in interior este important pentru confortul tau, drept pentru care va trebui sa analizezi daca ai suficient spatiu pentru a te misca, pentru a sta confortabil la volan sau pentru a te simti bine inauntru. Spre exemplu, daca ai 2.2 m si masina pe care o testezi este un smart, s-ar putea sa simti ca ai capul lipit de plafon sau ca oricat de in spate ai da scaunul, posibilitatile fiind limitate in sensul acesta, tot nu vei sta confortabil. In acest caz, ai nevoie de o masina mai mare, in care sa poti incapea.

Spatiul din portbagaj

Odata ce ai inchiriat masina si o testezi, nu ezita sa o iei cu tine la cumparaturi. Vei descoperi daca ai suficient spatiu in portbagaj pentru cumparaturile saptamanale si daca este necesar ca pasagerii din spate sa tina si ei plase. In acest sens iti recomandam sa faci cumparaturile ca si cand ai fi cu masina ta, fara menajamente. Cumpara cat cumperi in mod normal, chiar daca este vorba despre 3 carucioare mari.

Tinand cont de toate aceste aspecte va fi mai usor sa determini daca masina dorita iti este sau nu potrivita. Este recomandat ca inainte de a face o investitie majora, asa cum este o masina sa iei in calcul toate aceste aspecte importante.

0 Shares
You May Also Like
Pompa de ambreiaj

AutoPompa de ambreiaj

Un cilindru principal al ambreiajului este o componenta gasita pe vehicule echipate cu transmisie manuala si serveste ca…