Tot ce trebuie sa stim despre principalele tipuri de paste

0 Shares
0
0
0

Sunt nenumarate tipuri de paste fainoase iar noi va vom prezenta mai multe despre ele.

Pastele proaspete sunt de obicei facute local cu ingrediente proaspete, cu exceptia cazului in care sunt destinate expedierii, caz in care se iau in considerare ratele de deteriorare ale ingredientelor dorite, cum ar fi ouale sau ierburile.

In plus, pastele proaspete sunt de obicei facute cu un amestec de oua si faina pentru toate scopurile sau faina cu continut scazut de gluten “00”.

Deoarece contin oua, sunt mult mai ieftin decat pastele uscate si dureaza doar jumatate din timpul de gatit.  Sosurile delicate sunt preferate pentru pasta proaspata pentru a lasa pastele sa aiba un gust special.

Pastele proaspete nu se umfla dupa fierbere. Prin urmare, sunt necesare 0.68 kg de paste pentru a servi cu generozitate patru persoane.

Pastele cu oua proaspete sunt taiate, in general, in fire de diferite latimi si grosimi, in functie de care se prepara pastele fainoase (de exemplu, fettuccina, pappardelle si lasagne). Sunt cel mai bine servite cu carne, branza sau legume pentru a crea ravioli, tortellini si cannelloni.

Pastele de oua proaspete sunt bine cunoscute in regiunea Piemonte si in regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei. In acest domeniu, aluatul este facut numai din galbenusul de ou si din faina, rezultand o aroma si o textura foarte rafinata.

Aceste paste sunt adesea servite pur si simplu cu sos de unt si trufe subtiri, care sunt originare din aceasta regiune. In alte zone, cum ar fi pastele proaspete din Apulia, pot fi facute fara oua.

Singurele ingrediente necesare pentru a face aluatul de paste sunt faina de grau si apa, si pastele sunt  adesea in forma de orecchiette sau cavatelli. Pasta proaspata pentru cavatelli este populara si in alte locuri, inclusiv in Sicilia. Cu toate acestea, aluatul este preparat diferit: este fabricat din faina si branza de ricota.

Pastele uscate pot fi, de asemenea, definite ca paste facute in fabrica, deoarece acestea sunt de obicei produse in cantitati mari, care necesita masini de mari dimensiuni cu capacitati superioare de procesare pentru fabricare.

Pastele uscate sunt livrate in principal catre locatii mai indepartate si au o durata mai mare de depozitare. Ingredientele necesare pentru a face paste uscate includ faina de grau si apa.

Ouale pot fi adaugate pentru aroma si bogatie, dar nu sunt necesare pentru a face paste uscate. Spre deosebire de pasta proaspata, pastele uscate trebuie sa fie uscate la o temperatura scazuta timp de cateva zile pentru a evapora toata umiditatea, permitandu-le sa fie depozitate mai mult timp.

Pastele uscate se servesc cel mai bine in feluri de mancare cum ar fi sosurile, supele si anumite preparate conservate.  Odata gatite, pastele uscate vor creste de obicei in dimensiune si vor deveni duble. Prin urmare, aproximativ 0,45 kg de paste uscate servesc pana la patru persoane.

Pastele sunt in general servite cu un anumit tip de sos. Sosul si tipul de paste sunt de obicei potrivite pe baza consistentei si a usurintei de a manca. Bucataria italiana nordica foloseste mai putin sos de rosii, usturoi si ierburi. In nordul Italiei, sosul alb este mai frecvent.

In Bologna, sosul de bolognese din carne incorporeaza o cantitate mica de concentrat de rosii, iar un sos verde numit pesto provine din Genova. In centrul Italiei exista sosuri cum ar fi sosul de rosii, amatriciana, arrabbiata si carbonara pe baza de oua.

0 Shares
You May Also Like

ProduseRole aggressive

Pe piata exista sute de perechi diferite de role. Pentru a alege o pereche buna de role trebuie…

ProduseCe sunt lazile de fructe si legume?

Lazile din plastic sunt utilizate pentru depozitarea diverselor marfuri si pentru transportul dintr-o locatie in alta. Marfurile sunt…