Cum sa remediati Huawei P9 care nu porneste?

0 Shares
0
0
0

Multe persoane care au nevoie de un smartphone, isi aleg in prezent un telefon Huawei, dat fiind faptul ca aceasta companie produce dispozitive de calitate buna, la preturi atractive.

Cele mai multe telefoane mobile Huawei functioneaza fara probleme, iar utilizatorii sunt foarte multumiti de alegerea facuta. Cu toate acestea, exista si situatii in care un telefon Huawei poate da rateuri, iar in continuare va prezentam un exemplu concret: un telefon Huawei P9 care nu porneste.

Iata cum trebuie sa procedati daca sunteti proprietari ai unui asemenea smartphone, si va creaza o astfel de surpriza neplacuta.

Pasul 1: Verificati ca telefonul nu este inghetat

Cracarea sistemului este adesea cauza pentru care exista atat de multe telefoane Android care devin inghetate sau care nu raspund la un moment dat. Cand se intampla acest lucru, dispozitivul nu va raspunde la nimic din ceea ce faceti; nu se va aprinde daca apasati tasta de pornire si nici nu se va incarca daca este conectat.

Cel mai rau este ca nu se poate iesi din starea respectiva decat daca utilizatorul executa procedura Reboot fortat. Tot ce este necesar sa faceti este sa apasati si sa pastrati apasata tasta Volume Down si apoi sa apasati si sa tineti apasata tasta Power. Tineti-le apasate timp de zece secunde si telefonul dvs. va fi repornit, cu conditia sa fie singura problema aici.

Pasul 2: Verificati daca exista suficienta baterie pentru a alimenta hardware-ul

Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faceti dupa ce ati facut procedura de repornire fortata si telefonul a ramas fara raspuns este sa conectati incarcatorul si sa-l lasati timp de 10 minute. Daca bateria este moarta, cel putin 10 minute nu se va deschide dispozitivul.

Exista un alt motiv pentru care trebuie sa incarcati telefonul cu adevarat si acesta este sa stiti daca ar raspunde atunci cand simte ca energia electrica curge prin componentele sale.

Dupa cum am spus mai devreme, telefonul nu se va incarca atunci cand sistemul se va bloca, insa efectuarea procedurii de repornire fortata in timp ce telefonul este conectat poate va va salva de la multe probleme.

Ce se intampla daca telefonul nu se incarca?

Mai trebuie sa-l lasati conectat timp de zece minute. Daca bateria este complet descarcata, poate dura cateva minute pana cand dispozitivul afiseaza indicatorii obisnuiti de incarcare. In cazul in care dupa cateva minute si telefonul inca nu afiseaza acei indicatori, este necesar sa efectuati din nou procedura de repornire fortata daca apasarea tastei de pornire nu o va aduce la viata.

Ce se intampla daca telefonul se incarca, dar inca nu se va aprinde?

Totusi, acordati-i timp sa se incarce si incercati sa il porniti folosind metoda obisnuita si apoi faceti procedura de repornire fortata daca prima nu a functionat.

Pasul 3: Incercati sa porniti Huawei P9 in modul sigur

Au fost cazuri in care sistemul telefonului s-a prabusit din cauza unor aplicatii care au provocat conflicte. Daca telefonul se incarca, dar nu raspunde daca este pornit, ar trebui sa incercati imediat sa il porniti in modul sigur.

Toate aplicatiile terte vor fi dezactivate temporar, astfel incat daca una dintre ele provoaca problema, telefonul ar trebui sa poata porni cu succes. Cel putin, in acest moment exista speranta ca hardware-ul telefonului si toate componentele sale functioneaza.

  • Apasati si mentineti apasata tasta de pornire.
  • Dupa ce va aparea ecranul Huawei P9, eliberati tasta Power si apasati imediat si mentineti apasat butonul Volume Down.

Pasul 4: Incercati sa porniti telefonul in modul recuperare

In acest caz, telefonul nu va raspunde la apasarea si conectarea tastei de alimentare, astfel ca trebuie sa incercati sa-l porniti in modul de recuperare. Acest lucru va va spune daca telefonul este inca capabil sa-si alimenteze hardware-ul. In acest caz, veti fi introdus in ecranul de recuperare a sistemului Android unde puteti face doar cateva lucruri si doua dintre ele sterg partitia cache si fac resetarea master.

Daca va puteti ridica telefonul in acest mod, exista sansa sa il puteti repara singur.

  • Apasati si mentineti apasat volumul si tastele Power timp de 10 secunde.
  • Dupa ce apare logo-ul Huawei, eliberati ambele taste.

Pasul 5: Vizitati un service si lasati expertii sa il verifice

In acest moment, ati facut deja tot ce trebuie sa faca un utilizator pentru a remedia problema, dar nu ati reusit. Asadar, este timpul sa folositi ajutorul unui tehnician care va face teste suplimentare si va folosi cele mai eficiente proceduri de rezolvare a problemelor care depasesc capacitatile dvs.

 

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…