Alege Antalya pentru o aventura culturala si istorica

0 Shares
0
0
0

Turcia este o tara magnifica. Daca o alegi ca destinatie, nu vei regreta vacanta ta acolo. Poti alege Antalya ca destinatie, te poti caza la hotel Lonicera Resort si pleaca intr-o aventura istorica si culturala a acestui oras mirific.

Muzeul Antalya

Daca doresti sa te adancesti in istoria uimitoare a Turciei, acest muzeu este locul ideal. Acolo, vei gasi expus un intreg arsenal istoric foarte vast si foarte complet.

Muzeul prezinta obiecte excavate si descoperiri care dateaza din epoca de piatra si epoca bronzului, pana in epoca stapanirii bizantine. In camera rezervata pentru sapaturi, totul se concentreaza pe ruinele regionale, dar si pe obiectele gasite in siturile de sapaturi de-a lungul coastei turcesti.

Cascadele Düden

Se recomanda sa mergi si sa admiri aceste cascade care ofera un spectacol de o frumusete naturala uluitoare, pe care o vei iubi.

Le vei gasi in afara orasului Antalya, la aproximativ 10 km spre nord. Ele intruchipeaza divin splendoarea naturala a Turciei si vei pastra amintiri placute despre ele. La aproximativ douazeci de metri inaltime, sunt incadrate de o natura favorabila plimbarilor si ratacirilor.

Cascadele au 2 parti: cascadele superioare, care sunt situate putin mai departe spre interior, si cascadele inferioare. Acestea vin sa se arunce in apele turcoaz ale marii de pe varful stancii, foarte aproape de plaja Lara, oferind vizitatorilor un spectacol magic.

Viziteaza orasul Aspendos din provincia Antalya

Este un oras greco-roman antic. Si aici poti admira cel mai magnific teatru din Asia Mica. Daca celelalte constructii ale acestui oras antic au fost distruse, acest teatru a fost salvat datorita unui imparat Seljuk din secolul al XIII-lea care a facut din el resedinta sa.

Infiintat in 155 d.Hr., impozantul teatru a rezistat remarcabil incercarii timpului. La o inaltime de aproximativ o suta de metri, a fost conceput pentru a primi doisprezece mii de spectatori, care au venit sa urmareasca luptele gladiatorilor.

Plaja Lara

Este un loc propice trandaviei, cu nisipul sau auriu si plaja fabuloasa. Aceasta statiune litorala foarte plina de viata si plina de farmec este situata in estul Antalya. Este frecvent comparata cu Las Vegas, deoarece este plina de hoteluri ciudate si divertisment de tot felul oriunde te duci.

Canionul Köprülü

Nu numai ca sederea ta in Antalya se va limita la activitati clasice, poti, de asemenea, sa joci sport. Este absolut la indemana ta!

O excursie cu rafting va fi cea mai buna sedere, indiferent daca esti cu prietenii sau familia. Vei putea cobori Canionului Köprülü intr-un cadru vrajitor, cu o vedere magica a Muntelui Taur, sa inoti in apa cristalina, apoi sa  savurezi o masa delicioasa langa rau.

Bai turcesti: Sefa Hammam

Din moment ce te afli in Turcia, de ce sa nu profiti de ocazie pentru a incerca baile turcesti despre care ai auzit deseori.

Baia turceasca transmite un intreg mit, o intreaga panza de povesti fantastice. Poate ca este momentul sa arunci o privire mai atenta. In centrul orasului vechi Antalya, Sefa Hamman cu infrastructurile sale datand din secolul al XIII-lea este un adevarat monument istoric!

0 Shares
You May Also Like