Beneficiile de a avea plante in casa

0 Shares
0
0
0

Desi este o credinta adanc inradacinata, nu exista niciun pericol daca dormim intr-o camera cu plante, deoarece, desi respira, nu ne fura de oxigen asa cum se crede.

Cui nu-i plac plantele acasa? Cu siguranta ati auzit despre beneficiile de a avea plante acasa. Daca nu le aveti, se poate datora lipsei de timp pentru a le uda sau spatiului insuficient. Cu toate acestea, avand plante in interiorul casei poate fi benefic.

Iata cateva beneficii pentru sanatate de a avea plante la domiciliu.

Plantele purifica aerul

Dupa cum stim, prin procesul de fotosinteza, plantele absorb dioxidul de carbon din mediu si il transforma in oxigen.

Acest lucru, la randul sau, completeaza procesul respirator al oamenilor, care folosesc oxigen si expira dioxidul de carbon. Astfel, prietenii nostri verzi imbunatatesc calitatea aerului pe care il avem in interiorul casei noastre.

Plantele pot ajuta la reducerea stresului

In procesul nostru de evolutie ca fiinte umane, ne dezvoltam intr-un mediu natural inconjurat de plante abundente. Cu toate acestea, viata moderna ne limiteaza adesea si ne izoleaza de vegetatie, ceea ce ne poate modifica echilibrul natural.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale plantelor in casa este ca ne pot ajuta sa reducem stresul zilnic, mai ales daca le urmarim cum se dezvolta, cresc si infloresc.

Plantele te ajuta sa respiri mai bine

Ca parte a naturii lor, plantele ofera umiditate mediului. Acest lucru este foarte benefic pentru a reduce nivelurile de uscaciune si particule de praf din casa noastra. In acest fel, poate contribui la evitarea problemelor respiratorii, cum ar fi tusea.

Disponibilitatea condimentelor pentru alimente si remedii naturale

Chiar daca avem un spatiu foarte mic, este intotdeauna posibil sa gasim un colt langa fereastra sau undeva cu suficienta iluminare.

Putem planta si creste plante pe care le putem folosi pentru a ne condimenta mesele. De exemplu, plante pe care le putem folosi pentru a face remedii naturale, cum ar fi rozmarinul, busuiocul sau aloe. Vezi aici picior de elefant Beaucarnea Recurvata, 35 cm si planteaza si tu cateva.

Plantele reduc electricitatea statica

Datorita capacitatii lor de a genera umiditate in mediul inconjurator, plantele pot ajuta la scaderea energiei electrice statice in casa noastra. Acest lucru este crescut in medii uscate.

Apoi, prin scaderea statica, sunt evitate acele efecte enervante care apar intr-un mediu in care electricitatea nu curge corect.

Plantele pot fi benefice pentru persoanele cu depresie

  • Avand animale de companie ii ajuta pe cei care se confrunta cu o tulburare depresiva. In mod similar, a fi in grija plantelor ofera un scop, ceva foarte util si pentru cei care se confrunta cu episoade de depresie.
  • Udarea plantelor, fertilizarea lor si vizionarea lor incoltite sau inflorirea lor pot fi un proces extrem de terapeutic. Desi, desigur, ar fi doar un adjuvant al tratamentului si nu ar inlocui aplicarea antidepresivelor sau a altor medicamente care ar fi putut fi prescrise de un psiholog sau psihiatru.

Cunoscand toate aceste beneficii enorme de a avea plante langa noi, ce mai astepti sa incorporezi plante in casa ta? Daca le aveti deja, speram ca veti continua sa aveti grija de ele.

0 Shares
You May Also Like