Cand trebuie sa folosim o pompa submersibila de 100 metri?

0 Shares
0
0
0

pompe submersibileAlimentarea cu apa printr-un sistem adecvat poate reprezenta o adevarata provocare mai ales atunci cand vine vorba despre a face noi insine calculele si dimensionarile.

Alegerea pompei, a tubulaturii si a diametrului reprezinta criterii fara de care nu se poate, drept pentru care fiecare dintre aceste notiuni trebuie sa fie foarte bine intelese astfel incat rezultatul final sa poata fi unul multumitor si nu unul cu efecte de-a dreptul nefavorabile.

Puturile si fantanile ne ofera alternativa la ceea ce inseamna un sistem bine pus la punct de alimentare cu apa.Pentru aceasta insa trebuie sa stim care sunt regulile corecte de construire a acestor structuri si ce anume le este necesar acestora pentru a reusi sa faca fata cerintelor noastre.In cazul in care vorbim despre puturi si fantani situate la mare adancime, atunci lucrurile devin usor mai complicate.

[adsenseyu1]

Vorbim aici despre faptul ca va trebui sa alegem o pompa submersibila de 100 metri si ca in acest caz va trebui sa gasim o corespondenta si in ceea ce priveste diametrul de forare.Desi in majoritatea cazurilor utilizatorii se axeaza pe foraje executate cu diametrul de circa 50- 60 mm, aici va fi necesara realizarea unui diametru de cel putin 140 mm, pentru montarea tubulaturii si implicit pentru coborarea pompei.

Diametru mai mare inseamna implicit si o capacitate mai mare de extragere a apei dar si realizarea mai facila a unui debit de peste 1 mc/ h, in functie de caracteristicile pe care pompa submersibila de 100 metri aleasa le poate avea.Spre exemplu, in magazinul online http://pompe-submersibile.com.ro  pot fi gasite o multitudine de astfel de produse, precum pompa submersibila de 100 metri de la Tricomserv, care poate realiza un debit de 2,4 mc/ h, in conditiile in care puterea este de 1100 W.

Inaltimea maxima de pompare este de 90 m, inaltimea maxima de refulare este de 100 metri, iar presiunea maxima este de 4 bari.O pompa submersibila de 100 metri precum cea de pe site-ul www.pompe-submersibile.com.ro este deosebit de avantajoasa deoarece poate fi utilizata in ceea ce priveste alimentare cu apa din puturi sau ridicarea presiunii apei acolo unde acest lucru este necesar, poate fi folosita in cazul alimentarii pompelor anti-incendiu, poate fi folosita pentru alimentarea sistemelor de irigare, sau chiar in ceea ce priveste pomparea apelor din bazinele de stocare a apelor pluviale.

[adsenseyu1]

Pompa este dotata cu supapa de retinere astfel incat lichidul o data pompat sa nu mai aiba posibilitatea de a se intoarce, de a recircula, iar carcasa motorului si a pompei, dar si axul motorului sunt realizate in mod integral din inox.

Asadar putem folosi o astfel de pompa submersibila de 100 metri cu succes in domeniile enumerate, avand insa in vedere intotdeauna prevederile specialistilor. Acest lucru este foarte important de retinut deoarece doar ei ne pot oferi o garantie in ceea ce priveste produsele oferite, pentru ca proiectul nostru de alimentare sa fie unul cat se poate de reusit, iar exploatarea lui sa nu ne aduca nimic altceva decat niste binemeritate beneficii.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…