Ce este elastina?

0 Shares
0
0
0

Probabil ati tot auzit vorbindu-se despre elastina si colagen, si v-ati intrebat ce este elastina, asa ca in continuare veti afla mai multe detalii despre aceasta.

Ce este Elastina?

Elastina este o proteina natural produsa in organism. Elastina este formata din peptide, fibroblaste si aminoacizi, care sunt structurate intr-o forma particulara care determina functia sa.

Fibrele elastice sunt legaturi de elastina care se gasesc in derma (stratul intermediar) al pielii, precum si in vasele de sange, plamanii, ligamentele si multe altele. Elastin are ca scop principal flexibilitatea celulelor.

Care este diferenta dintre elastina si colagen?

In timp ce atat elastina, cat si colagenul sunt proteine ??deseori mentionate impreuna, functiile lor sunt foarte diferite, dar se joaca bine unul pe celalalt. In ceea ce priveste rolurile in sanatatea pielii, colagenul este o proteina structurala care cladeste fundatia pielii.

Situat in hipoderm (stratul interior) al pielii, colagenul confera rezistenta, in timp ce elastina, situata mai aproape de suprafata decat colagenul, ofera flexibilitate.

De fapt, elastina este de aproximativ 1.000 de ori mai flexibila decat colagenul. Datorita flexibilitatii, fibrele elastice permit pietii sa se intinda si sa se imprastie inainte de a se rasuci inapoi in forma sa originala. Aceasta functie de tip banda de cauciuc este esentiala pentru transmiterea emotiilor prin expresii si pentru a se misca liber in pielea noastra.

Beneficiile de frumusete ale elastinei

Asa cum am mentionat, elastina ne permite sa transmitem expresii si sa ne miscam corpul in moduri care altfel ar fi imposibile fara aceasta caracteristica elastica. Beneficiul frumos aici este ca putem transmite ingrijorare, fericire, tristete sau furie fara ca aceste expresii sa conduca la intinderea permanenta a pielii.

De asemenea, pentru cei care se intampla sa doarma pe partea lor sau pe stomac, datorita elastinei, intinderea pielii faciala pe o perna in timpul somnului nu devine permanenta (desi ar putea provoca in continuare riduri). Elastina este, deasemenea ideala pentru o linie neteda si ferma si pentru un ten tanar.

Ce cauzeaza scaderea productiei de elastina?

In timp ce elastina poate fi una dintre cele mai lungi structuri din corpul uman , proteina nu este imuna la degradare. De fapt, in timp ce punctul de injumatatire al elastinei atinge numai cand avem vreo 74 de ani, daunele cauzate elastinului sunt mult mai greu de vindecat, mai ales datorita faptului ca exista o singura gena care produce tropoelastina, blocul necesar pentru a crea elastina.

In timp ce factorii interni asociati geneticii si imbatranirii pot provoca degradarea timpurie a elastinei, factorii externi, cum ar fi poluarea sau expunerea la soare, sunt principalii vinovati in urma degradarii precoce a elastinei sanatoase si a scaderii productiei de elastina cu mult inainte de a ajunge la saptezeci.

Adaugati la aceasta faptul ca productia de elastina scade rapid dupa nastere pana la punctul in care se produce o scurgere minima de la varsta mijlocie si cotele tind sa fie stivuite impotriva noastra. Din acest motiv, prevenirea este esentiala pentru mentinerea elastinei sanatoase.

Cum sa stimulezi productia de elastina

Protectia solara este esentiala pentru orice set de instrumente anti-imbatranire pentru a preveni deteriorarea soarelui si, in acest caz, degradarea ulterioara a elastinei, in timp ce aplicarea topica a retinoidului tretinoin a fost asociata cu imbunatatiri ale calitatii fibrelor elastice, facandu-i un tratament eficient pentru a inversa UV daunele deja efectuate.

Suplimentele pot fi deasemenea eficiente in asistarea productiei de elastina. Un supliment de cupru poate ajuta la prevenirea leziunilor elastinice, iar studiile au aratat ca un supliment de vitamina A poate creste productia de elastina cu 300%.

In ceea ce priveste tratamentele estetice, micronizarea poate creste eficient productia de colagen si elastina, desi efectele vizibile in strangerea pielii sunt limitate. Tratamentele anti-imbatranire, concentrandu-se in special pe intarirea pielii, pot fi un pariu mai bun pentru imbunatatirea aspectului de piele lauda sub barbie sau de-a lungul liniei maxilarului.

Sigur pentru toate tonurile pielii, aceste tratamente utilizeaza tehnologia de radiofrecventa pentru a furniza o caldura uniforma cu mult sub suprafata pielii, punand bazele productiei naturale de colagen si elastina din piele.

In sfarsit, pentru o abordare multi-tasking si eficienta pentru intarirea pielii laxa si pentru tratarea altor semne obisnuite de imbatranire, luati in considerare un tratament estetic anti-imbatranire.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care fiecare dintre dvs. ar trebui sa le cunoasca in ceea ce priveste elastina.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…