Ce este nunta?

0 Shares
0
0
0

O nunta este o ceremonie si ritualurile sale asociate prin care doua persoane jura sa-si petreaca viata impreuna in casatorie. Desi este practic o sarbatoare a iubirii si a parteneriatului, o nunta este adaptata unui cuplu intr-o varietate de moduri, de la personalitatea lor la credintele lor religioase sau culturale. Din acest motiv, fiecare nunta este putin diferita. Exista, totusi, unele parti ale unei nunti care tind sa fie universale.

Partile esentiale ale unei nunti

Ceremoniile de nunta variaza foarte mult. Unele sunt ceremonii bisericesti foarte traditionale incarcate in religie, in timp ce altele sunt lucruri mai intamplatoare, care sunt foarte laice. O nunta poate fi ceremonia singura cu doar cativa invitati intimi sau o aventura elaborata de toata ziua, care include o receptie si dans. Oricare ar fi cazul, exista doua parti esentiale ale fiecarei nunti:

Juramintele de casatorie, care pot fi traditionale , non-traditionale sau juraminte pe care le scrieti singuri.

Pronuntarea casatoriei de catre oficialul starii civile, care este de obicei urmat de sarutul cel mare care topeste inima tuturor.

Alte ritualuri de ceremonie

In plus fata de elementele esentiale, exista si alte ritualuri care sunt de obicei incorporate intr-o ceremonie de casatorie. Unele dintre acestea pot avea o semnificatie juridica sau religioasa. De exemplu, poate fi semnarea unui certificat de casatorie de stat sau a unui document religios, sau solicitarea binecuvantarilor lui Dumnezeu in timpul casatoriei.

Multe cupluri aleg sa aiba o ceremonie care urmeaza un format traditional. Printre acestea se numara procesiunea in care petrecerea de nunta se plimba pe culoar, ceea ce duce la debutul miresei escortata de tatal sau sau de o persoana similara care este foarte aproape de ea. Ceremonia poate include, de asemenea, binecuvantari, lecturi din scripturi sau literatura, juraminte de unitate de familie sau comunitate si un schimb de verighete sau alte cadouri.

O primire de nunta

In urma ceremoniei, un cuplu poate avea o receptie de nunta sau petrecere, in functie de preferinte. De obicei, aceasta include o masa, desi aceasta nu este o cerinta. In mod traditional, tortul de nunta este servit. Istoric, acesta a fost un simbol al fertilitatii, dar astazi este mai des folosit pentru a exprima sperante de o viata dulce pentru cuplu. Un ritual care ramane popular este acela ca cuplul sa taie tortul impreuna, uneori chiar se hraneasca reciproc.

Unii oameni aleg ca la nunta lor sa aiba muzica si sa danseze si la receptie. Aceasta portiune a zilei include adesea primul dans simbolic al cuplului si diverse dansuri de familie, precum dansul tata-fiica.

Suport comunitar

O nunta nu se rezuma doar la casatorie. Nunta reprezinta de asemenea, un schimb intre acel cuplu si comunitatea lor de familie si prieteni. Totodata, se poate considera ca evenimentul reprezinta un moment in care cuplul se jura sa fie impreuna ca un pilon al sprijinului si, in acelasi timp, isi multumeste comunitatea pentru sustinerea si iubirea lor. Prin participarea la o nunta, oaspetii sunt de asemenea de acord sa mentina impreuna acest cuplu in casatoria lor.

O expresie a familiei

O nunta poate fi, de asemenea, o modalitate pentru o familie de a-si afisa starea sociala si financiara. Unele cupluri il folosesc ca o modalitate de a-si exprima personalitatile, personajele, valorile si moralitatea.

De exemplu, in momentul in care se casatoresc cei care au o situatie financiara foarte buna, de obicei mireasa isi indreapta atentia spre cele mai sofisticate rochii de mireasa, in ciuda faptului ca acestea au preturi de foarte multe ori exagerat de mari. Dat fiind faptul ca mireasa este atractia nuntii, este firesc ca miresele cu situatii financiare foarte bune, sa isi indrepte atentia spre cele mai scumpe rochii de mireasa, de multe ori croite la comanda de catre cei mai renumiti creatori de moda din tara sau din strainatate.

In ceea ce priveste barbatii care se cunosc, este firesc ca atunci cand situatia financiara le permite, acestia isi indreapta atentia spre cele mai tari costume de mire si isi aleg totodata cea mai frumoasa camasa ginerica, cea mai frumoasa si potrivita vesta de mire, cele mai frumoase bijuterii, si nu in ultimul rand cei mai frumosi pantofi care sa le incheie tinuta.

Dupa cum spuneam, nunta poate fi considerata o expresie a familiei, asa ca este cat se poate de firesc ca mirii si miresele care provin din familii foarte instarite, sa isi indrepte atentia spre cei mai renumiti maestrii de ceremonii si planificatori de nunta, chiar daca acestia au tarife foarte mari pentru astfel de evenimente.

Pentru ca nunta este o expresie a familiei, iar familiile instarite isi doresc sa arate ca stau bune din punct de vedere financiar, la nuntile lor vor fi invitate cele mai renumite orchestre pentru a intretine atmosfera, iar locatiile vor fi special alese, la fel ca si bunatatile din meniurile cu care vor fi intampinati invitatii la marele eveniment.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…