Ce este un codificator ?

0 Shares
0
0
0

Daca utilizati Google pentru a cauta semnificatia a ceea ce este un codificator, veti gasi o mare varietate de raspunsuri. Codificatoarele sunt utilizate in masini pentru controlul miscarii. Codificatoarele se gasesc in multe masini din toate industriile. Veti afla ca, codificatoarele sunt utilizate in aplicatii personalizate de taiere, trasoare, robotica, masini de ambalare, transport, automatizare, sortare, umplere, imagistica si multe, multe altele. Poate ca nu le-ai observat niciodata, dar sunt acolo. In acest blog, va vom oferi o introducere de baza a ceea ce este un codificator si ceea ce face.

Pur si simplu, un codificator este un dispozitiv de detectare care ofera un raspuns. Codificatoarele transforma miscarea intr-un semnal electric care poate fi citit de un fel de dispozitiv de control intr-un sistem de control al miscarii, cum ar fi un contor sau PLC.

Codificatorul trimite un semnal de raspuns care poate fi utilizat pentru a determina pozitia, numarul, viteza sau directia. Un dispozitiv de control poate utiliza aceste informatii pentru a trimite o comanda pentru o anumita functie.

Cum functioneaza un codificator?

Codificatoarele utilizeaza diferite tipuri de tehnologii pentru a crea un semnal, inclusiv: mecanice, magnetice, optice si rezistenta – optica este cea mai comuna. In detectarea optica, codificatorul ofera informatii bazate pe intreruperea luminii.

Constructia de baza a unui codificator rotativ incremental cu tehnologie optica- Un fascicul de lumina emis de un LED trece prin discul de cod, care este modelat cu linii opace (foarte asemanatoare cu spitele unei roti de bicicleta). Pe masura ce axa codificatorului se roteste, fasciculul de lumina LED este intrerupt de liniile opace de pe discul de cod inainte de a fi preluat de ansamblul fotodetector. Acest lucru produce un semnal de puls: lumina = pornit; nici o lumina = off. Semnalul este trimis la contor sau controler, care, la randul sau, va trimite semnalul pentru a produce functia dorita.

Care este diferenta dintre codificatoarele absolute si codificatoarele incrementale?

Codificatoarele pot produce semnale incrementale sau absolute. Semnalele incrementale nu indica pozitia specifica, ci doar faptul ca pozitia s-a schimbat. Codificatoarele absolute, pe de alta parte, utilizeaza un “cuvant” diferit pentru fiecare pozitie, ceea ce inseamna ca un codificator absolut ofera atat indicatia ca pozitia s-a schimbat, cat si o indicatie a pozitiei absolute a codificatorului.

Pentru mai multe informatii detaliate despre cum functioneaza codificatoarele, gasiti mai multe informatii pe sensodata. Store ro.

Codificatoarele programabile EIL580-SC – Option 6204 stabilesc un nou standard in design. Designul modular robust si tehnologia inalta incorporata sta la baza diferitelor versiuni de produse, permitandu-va intotdeauna sa selectati codificatorul potrivit pentru aplicatia dvs., si intotdeauna cu un raport calitate/pret excelent.

Prin intermediul instrumentelor manuale sau de programare PC pentru codificatoare, puteti programa rezolutia de la 1 la 65536 impulsuri pe tura, secventa acestor impulsuri, iesirea HTL sau TTL, functia zero-pass la 90 ° sau 180 ° si o putere universala de la 4.75 la 30.

Tehnologie avansata si calitate pe masura doar la sensodata. Store.ro!

Exemple de codare

Configurare si monitorizare simple: codificatoarele HMG10P si PMG10P pot fi configurate cu usurinta si securitate prin PC, tableta sau smartphone – chiar daca codificatorul este deja instalat. Interfata web intuitiva permite setari personalizate si optimizarea la fata locului a parametrilor dispozitivului. Functionalitatea de monitorizare vizualizeaza pozitia, viteza si temperatura cu un singur si cu mai multe rotatii. Aflati in acest videoclip cum sa conectati si sa programati codificatoarele utilizand adaptorul LAN fara fir.

Programare simpla cu un handheld: cu handheldul compact, programarea codificatorului va va dura doar cateva secunde – chiar si cu codificatorul deja instalat in sistem. Solutia autonoma cu baterie este un joc de joaca pentru copii.

Programare convenabila prin software pentru computer: software-ul convenabil pentru computer este ideal acolo unde doriti ca distribuitor sau producator de unitati sa programati mai multe codificatoare la rand. Pur si simplu selectati configuratia necesara si apoi faceti clic pe mouse.

Portofoliul de neegalat Baumer de codificatoare programabile ofera solutia potrivita pentru fiecare aplicatie – optimizata pentru disponibilitate rapida si timpii de nefunctionare minimizati

Este. Integrat rapid in aplicatia dvs. si este intuitiv de folosit de pe PC, tableta sau smartphone – chiar si atunci cand este deja instalat in sistem. Asigura descarcarea usoara a parametrilor simplifica documentatia. Are o variatie redusa si costul stocului.

Ca integrator de sistem, tehnician de mentenanta sau angrosist, puteti rezolva un numar mare de aplicatii cu doar cateva variante mecanice datorita flexibilitatii maxime a configuratiei acestor aparate si astfel veti reduce foarte mult costurile. In timp, aceste reduceri de costuri se vor vedea foarte bine si vei descoperi ca esti foarte incantat ca ai descoperit astfel de sisteme.

Manevrare usoara, gata rapid pentru operare face ca aceste sisteme sa fie unele dintre cele mai bune si mai utile. Datorita solutiilor intuitive de programare Baumer, operatorii cu niveluri foarte diferite de experienta si know-how vor fi imediat gata sa inceapa

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi corect parfumurile?

BlogCum alegi corect parfumurile?

Alegerea corecta a unui parfum poate fi o experienta personala si placuta, dar poate fi si o provocare,…